EkonomiGündemKamu

Devlet kadınlara 1400 TL veriyor: Paranızı kimliğinizle birlikte PTT’ye giderek alın!

Devlet dar gelirli vatandaşlar için destek ödemelerine devam ederken ev hanımlarına da destek ödemesinde bulunuyor. Ölüm, dul, engelli, doğum, kömür, giyecek, bakım, gıda, elektrik, doğalgaz, sosyal ve maddi desteklerin dışında eşi vefat eden veya yeni doğum yapan kadınlara da devlet tarafından çeşitli ödemeler yapılıyor. Peki devlet kadınlara kaç ayda bir maaş veriyor? Maaş miktarı ne kadar? İşte detaylar…

KADINLARA DESTEK ÖDEMESİ YAPILIYOR

Özellikle eşi vefat eden kadınlara bu anlamda pozitif ayrımcılık yapılıyor. Sosyal yardımlarda hak sahiplerinin yüzde 60’tan fazlasını da kadınlar oluşturuyor. Gıda, yakacak, eğitim yardımlarından kadınlar daha çok yararlanıyor.

Bunun dışında, hiçbir geliri olmayan ve sigortalı işte de çalışmayan kadınlara yönelik maaş desteği de sağlanıyor.

Bu maaşlardan ilkini, dul maaşı olarak adlandırılan, ölen sigortalının veya emeklinin geride kalan hak sahiplerine bağlanan maaş oluşturuyor. Bakanlık, Belediyeler ve sosyal kurumlar tarafından yapılan yardımlar büyük önem arz ediyor. Geçim probleminin sirayet ettiği her hane için çeşitli yardımlar da aktif olarak yapılıyor.

DESTEK ÖDEMELERİ NELER?

Ölüm, dul, engelli, doğum, kömür, giyecek, bakım, gıda, elektrik, doğalgaz, sosyal ve maddi yönden eksiklik hissedilen pek çok durum için yarımlar bunulurken son dönemde ev hanımları için yapılan maddi yardımlara ilgi oldukça yüksek.

Eşi vefat eden ve doğum yapan ev hanımları için gerçekleştirilen yardımlar ile ilgili detaylar ise şöyle.

KADINLARA ÖZEL YAPILAN ÖDEMELER

Son resmi nikâhlı eşi vefat eden ev hanımları için bakanlık tarafından 2 ayda bir olmak üzere 1.000 TL maaş bağlanmakta. Doğum yapmış ve çocuğu 0-2 yaş grubunda olan ev hanımlarına ise 400 TL yardım yapılmakta.