EkonomiGündem

Devlet destekli ödemeler açıklandı: Faizsiz, geri ödemesiz para desteği alabileceksiniz!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), girişimciler için yeni devlet destekli ödemeleri açıkladı. KOSGEB tarafından Mobilya İmalatı Hibe Desteği vatandaşlara sunuldu.

Bu kapsamda, mobilya üretip satmak isteyen girişimcilere 50 bin TL’lik hibe desteği verilecek. Daha fazla hibe desteğine ihtiyacı olanlar ise geri ödemeli ve faizsiz 100 bin TL kredilerini alabilecekler.

KOSGEB tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Destek, fabrikalarda kendi ürettiği mobilyaları satmak için bir dükkân açmak isteyen vatandaşlara verilmektedir. KOSGEB’den mobilya imalat desteği kredisini almak isteyen girişimci bireylerin, öncelikle hangi türden mobilya üretimi yapacağına karar vermesi gerekmektedir.”

KOSGEB BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru şartları ise KOSGEB tarafından şöyle açıklandı:

“KOSGEB mobilya imalat desteği için aranan şartlara uygun olan girişimciler, başvuru beyanlarını, ikamet ettikleri KOSGEB Hizmet Müdürlüğü’ne yapmalıdır. Bu şartlar; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, KOSGEB Girişimcilik Sertifikası sahibi olmak, KOSGEB Mobilya İş Planına sahip olmak. Diğer KOSGEB kredi desteklerinden farklı olarak bu destekte, mobilya iş planına sahip olmanız beklenmektedir.”