Gündem

Devlet Bahçeli, savaşın Türkiye’ye sıçrama ihtimaline sert çıktı: Buyursunlar, savaş bizim için düğündür

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, söz konusu konuşmasında Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal harekatına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken “Dünya düzeni her yerinden çatlamaktadır, etrafımız ateş saçıyor diye ne korkacak ne saklanacak halimiz var” sözlerini dile getirdi. Savaşa ilişkin kritik açıklamalarda bulunan Bahçeli, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının 10 Mart tarihinde Antalya’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştirecekleri zirve hakkında ise “Kayda değer ve umut verici gelişme” nitelemesini yaptı. Bahçeli açıklamalarında ayrıca, savaşın Türkiye’ye sıçrama ihtimalini de değerlendirdi.

Bahçeli’den Sert Tepki

Partisinin grup toplantısında Rusya-Ukrayna savaşına ve savaşın Türkiye’ye olası etkilerine ilişkin açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rusya-Ukrayna savaşının Türkiye’ye sıçrayabileceği yorumlarına karşı sert açıklamalarda bulundu. Bahçeli söz konusu açıklamasında “Bir kısım zeka fukaralarının ‘Putin’in kafasındaki eksik parçaların Kars, Erzurum ve Ardahan olmadığını kim rahatlıkla söyleyebilir?’ sözleri, Türkiye’yi ve Türk milletini tanımadıklarının beyanıdır.” sözlerini dile getirdi. Devlet Bahçeli ayrıca konuşmasında “Bu açıklama sahiplerinin Türkiye’yi tartışma çabaları, sinsilikten başka bir şey değildir. Kars Türk’tür, Erzurum Türk’tür, Ardahan Türk’tür. Bu vatan topraklarımızda kuşku uyandırmak, kötülüğün en kötüsüdür.” dedi.

“Savaş Bizim İçin Düğündür”

Savaşın Türkiye’ye sıçrama ihtimaline yönelik gündeme gelen söylemlere sert tepki gösteren Bahçeli, “Bu tür sahte uzmanları ne zamana kadar ekranlara çıkarmaya devam edecekler?” dedi. Devlet Bahçeli, diplomasi ve diyalog adımları ile çözülemeyecek hiçbir sorunumuzun olmadığının akıllardan çıkmaması gerektiğini vurguladı ve olası bir savaş ihtimaline karşı ise “Eğer milli bağımsızlığımızı korumak için savaş kaçınılmaz ise merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın dediği gibi ‘Buyursunlar, savaş bizim için düğündür.’ Bu suretle güle oynaya vatanımızı, namusumuzu, bayrağımızı, milli haklarımızı kahramanca savunuruz. Ölürsek şehir, kalırsak da gazi oluruz.” dedi.