Gündem

Devlet Bahçeli, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin konuştu: Türkiye barış yolunda başarılı bir adım atmıştır

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emri ile Rus askeri birlikleri 24 Şubat Perşembe günü sabahın erken saatlerinde Ukrayna’nın doğusunda bulunan Donbas üzerinden Ukrayna’ya girdi ve Rusya işgal harekatına resmen başladı. Rusya’ya karşı ülkelerden yaptırım kararları peş peşe gelirken, NATO’nun ve Türkiye’nin bu savaş karşısında nasıl bir tavır alacağı merak ediliyordu. Türkiye savaşı durdurulması çağrısında bulunurken, arabulucu olma görevini üstlenmek istedi. Rus ve Ukraynalı dışişleri bakanları, diplomasi forumunda Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile üçlü zirveye dahil oldu ve Türkiye arabulucu olma çabalarında bir adım daha atmış oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin barış yolunda çok başarılı bir adım attığını dile getirdi.

Devlet Bahçeli, Antalya Zirvesini Değerlendirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa yönelik çeşitli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, savaşa ilişkin olarak Türkiye’de gerçekleştirilen görüşmelerle ilgili açıklamasında “Bu barış yolunda atılmış bir adımdır. Bu adım iki ülkenin yetkililerini bir araya getirerek barışın başlangıcını sağlayabilecek adımı yapmayı amaçlamıştır.” dedi. MHP Genel Merkezi’nde, Siyaset ve Liderlik Okulu 17. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, görüşmelerin barışın başlangıcı olabileceğini belirtti.

“Başlangıç İçin Hayırlı Bir Adımdır”

Gazetecilerle bir araya gelen Devlet Bahçeli, Antalya’daki üçlü zirveye ilişkin açıklamasında “Telefon diplomasisi, yakın görüşme çerçevesi içinde faaliyetlerini sürdürmüştür. Antalya’da her sene artık diplomasi forumu yapılmaktadır. Böyle bir toplantının 9 Mart’ta yapılacağı bir dönemde Türkiye çok daha başarılı bir adım atmıştır. Bu barış yolunda atılmış bir adımdır. Bu adım iki ülkenin yetkililerini bir araya getirerek barışın başlangıcını sağlayabilecek bir adımı amaçlamıştır… 15 günden beri devam eden bir çatışmanın, oradaki bir toplantıda sonuçlanması mümkün değildir ama bir başlangıçtır, hayırlı bir adımdır” sözlerini dile getirdi.