Ekonomi

Devlet 6 gün içerisinde hesaplara yatıracak: Açıklama yapıldı!

Müsilaj (deniz salyası) sorunu nedeniyle sıkıntı yaşayan balıkçılara Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli müjdeyi vermişti. Yapılan açıklamalarda balıkçılara ekonomik desteğin bu hafta içinde yatacağı bildirildi. Söz konusu desteğin 6 gün içerisinde balıkçıkların hesaplarına yatması bekleniyor.

Bakan Pakdemirli balıkçılara ekonomik destek verileceğini bildirdi. Yapılan açıklamalarda, “Müsilaj nedeniyle zarar gören balıkçılara ekonomik desteğin sağlanması konusunda da gereken tüm çalışmaları tamamladık. Marmara’da 3 bin 447 balıkçımız ödeme için başvurdu. Başvuran bölge balıkçılarımıza yaklaşık 8,2 milyon lira destekleme ödemesini bu hafta yapacağız” ifadeleri kullanıldı.

Balıkçıların borçlarına ilişkin açıklama

Daha balıkçıların kredi geri ödemeleri ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Pakdemirli, “Müsilaj belirmeye başladığında Bakanlığımız tarafından güdümlü proje başlatılmış, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, Marmara Belediyeler Birliği’ne müsilajm etkisini kaldıracak, hafifletecek önlemlerin devreye konulmasına dair bilgilendirici yazılar yazılmıştır. Ziraat Bankası ve ilgili kuramlara balıkçıların borçlarının ertelenmesi, yeni kredi açılması ve su ürünleri sektörünün uğrayacağı zararların tarım sigortaları kapsamına alınması için girişimde bulunulmuştur.” İfadelerini kullanmıştı.