Ekonomi

Destek ödemeleri hakkında flaş karar: Arttırıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’ Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu tebliğe göre, çiftçilere sağlanan 2020 yılı gübre destekleri yüzde 100 artırılmış oldu.

6 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete’de ‘Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’ yayımlandı. Binlerce çiftçiyi ilgilendiren tebliğde “25/11/2020 tarihli ve 31315 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2020/31)’in EK-1’indeki Bitkisel Üretim Destekleme Fiyatlarında yer alan “Mazot ve Gübre Desteği” bölümü ile “Katı Organik-Organomineral Gübre Desteği (TL/da)” bölümü aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.” İfadeleri kullanıldı.

8 liralık gübre desteği 16 liraya çıktı

 

Buna göre, 2020 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi’nde yer alan çiftçilere, dekar başına buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için daha önce 8 lira olarak duyurulan gübre desteği de 16 liraya çıktı.

Çeltik, kütlü pamuk, nohut, kuru fasulye, mercimek, patates, yağlık ayçiçeği, soya, dane mısır, kuru soğan, kanola, aspir, yaş çay, fındık, yem bitkileri, zeytin ve diğer ürünlere sağlanacağı belirtilen 4 liralık gübre desteği de 8 lira oldu.

Resmi Gazete’de yer alan tebliğ hükümlerinin Tarım ve Orman Bakanı tarafından yürütüleceği bildirildi.

Resmi Gazete’de yer alan karara ulaşmak için tıklayınız.