Gündem

Depremle dalga geçiyor! Dyson Lin kimdir?

Deprem tahminleriyle adından söz ettiren Dyson Lin’in hayatı merak ediliyor vee bazı bilgilerdeki çelişkiler dikkat çekiyor. Dyson Lin sosyal medyada paylaştığı bilgilere göre 1993’te Tayvan’daki bir üniversitenin Fizik bölümünden mezun oldu. Lin, 2008 yılında ise Tayvan Deprem Tahmin Enstitüsü’nü kurdu ancak bu enstitü resmi bir kurum değil ve akademik bir kaydı da bulunmuyor.

Peki Dyson Lin Kimdir?

1969 tarihinde doğan Dyson Lin Tayvanlı. Tsing hua üniversitesi fizik bölümü mezunu, yüksek lisansını chiao tung üniversitesi’nde fizik üstüne yapmış. Sonrasında yazılımcı olarak ise başlamış Dyson Lin bir süre sonra yilan bölgesinde fizik ve matematik öğretmenliği yapmaya başlamış
Ve ayrıca, Yilan şehrinde yaşayan Lin’in bir süre önce ülkesinde halkı galeyana teşvik etmekten para cezası aldığı biliniyor.

Dyson Lin hakkında bilinmeyenler

Dyson Lin 10 yıldır internette deprem tahminleri yapan 1969 tarihi doğumlu bir Tayvanlı. Paylaşımlarını yaptığı twitter profilinde yazan, “earthquake prediction research institute” diye bir oluşum aslında yok. 2013 yılında tayvan’da olan bir deprem ardından, “başka bir büyük deprem gelecek” şeklinde tahmin tahminlerde bulunmuş grafiklerini yayınlamış. Paylaşımının ardından 100km ötede bir deprem olmuş ve Dyson Lin bu depremi kariyerinin zirvesi olarak gördüğünü belirtiyor.
Sonrasında halkı paniğe vermek ve yanlış yönlendirmekten dolayı yaklaşık 6 bin dolar cezaya çarptırılan Dyson Lin, bunun üstüne tüm odağını yurtdışına vermeye başlamış şu anda da Türkiye depremleri hakkında açıklamalarda bulunuyor.

Bazı tahminleri gerçekleşmiş olsa da…

Twitter’dan sık sık farklı noktalar için paylaştığı grafiklerle deprem tahmini yapan Dyson Lin’in tahminlerinde tam bir tutarlılık bulunmuyor. Geniş bir coğrafya için tahmin yapan Dyson Lin genellikle tahminlerini gün içinde sık sık farklılıklarla tekrarlıyor.

Ölçümlerini hava, su ve bitkilerden gelen sinyallerle yapan Dyson Lin’in bu yöntemi hakkında tartışmalar bulunuyor. Tahminci bu işlemi yapabilmek için basit bir elektrik devresi kullanıyor. Bazı tahminleri gerçekleşmiş olsa da birçok tahmininde yanılıyor.

Bir yanıt yazın