Gündem

Deprem uzmanı TOKİ duyurusu yaptı: Bu ilde yaşayanları ilgilendiriyor!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya üzerinden sosyal konut projesine ilişkin açıklamada bulundu. TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenleri ilgilendiren açıklamada, “İnşallah planlandığı üzere yapılır ve arzu edilen amaca ulaşır. Ancak tahribatını bekleyen İstanbul’da bugüne kadar neden bir dönüşüm projesinin yapılmadığı tartışmalıdır.” İfadelerini kullandı.

TOKİ konutları için başvurular bugün başladı. Ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş başvurulara ilişkin detayları internet sayfaları üzerinden araştırıyor. Öte yandan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medya hesabından sosyal konutlara ilişkin açıklamada bulundu.

Söz konusu açıklamalarda şu ifadeler yer aldı:

Cumhur Başkanımız büyük bir konut hamlesi başlatılacağını duyurdu. Ev sahibi olmayanlar için bu önemli. İnşallah planlandığı üzere yapılır ve arzu edilen amaca ulaşır. Ancak tahribatını bekleyen İstanbul’da bugüne kadar neden bir dönüşüm projesinin yapılmadığı tartışmalıdır.


Bu büyük projede şunlara özen gösterilmelidir:

1) Yerleşim alanları deprem riskini artıracak zemin üzerinde olmamalı,

2) Zemin kalitesi A veya B sınıfı olmalı,

3) Yapı alanları doğrudan Fay zonları ve yakınında seçilmemeli,

4) İnşaat bölgesinde deprem tehlike analizi yapılmalı,

İnşaat alanındaki en büyük yer hızı ve iğmesi ve deprem şiddeti verilere göre belirlenmeli ve alt ve üstyapı ona uygun planlanmalı,

6) Yapılar deprem dirençli hafif ve ekonomik yapılar olmalıdır,

7) Eteğine veya içerisine yapıldığı kentlerin yapı ve nüfus yoğunluğunu artırmamalı

8) Bu proje kesinlikle İstanbul’da uygulanmamalıdır. Sevgiyle