DepremlerGündem

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’den korkutan açıklama! 7.2 büyüklüğünde…

Ünlü deprem uzmanı Prof. Dr Naci Görür, sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Prof. Görür, Kandilli Rasathanesi’nin geçtiğimiz gün İstanbul için yaptığı deprem uyarısını değerlendirdi. Görür, ”Ben senelerdir Marmara’da kilitli olan faylardan birinin de Silivri açıkları ile Yeşilköy açıkları arasında uzanan Kumburgaz Fay kolunun olduğunu söylüyorum. Beklenen depremin büyük bir olasılıkla bu kol üzerinde olacağını ve minimumum 7.2 büyüklüğünde gerçekleşebileceğini ifade ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ile Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, beklenen İstanbul depremine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak uyarı yapmıştı. Yapılan deprem araştırmasında Silivri-Kumburgaz-Büyükçekmece’yi içine alan fay parçasında anormallik yaşandığını, ‘olası kırılma beklenen alan’ olarak bu hattın öne çıktığı açıklanmıştı.vProf. Özener açıklamasında, “Başta İstanbul’u etkileyecek Marmara Depremi’nin büyüklüğü 7’nin üzerinde olacak. Tarih veremiyoruz. Bu aşamada yapılabilecek tek şey deprem zararlarını azaltmak.” ifadelerini kullanmıştı.

PROF. NACİ GÖRÜR’DEN DEPREM AÇIKLAMASI

Ünlü deprem bilimci Prof. Dr Naci Görür, Kandilli Rasathanesi yöneticilerinin yaptığı açıklamayı Twitter hesabı üzerinden değerlendirdi.

Naci Görür yaptığı açıklamada, ”Arkadaşlar, çoğu arkadaş Kandilli’nin Marmara’da yapmış olduğu yeni açıklama ile ilgili benim fikrimi soruyor: anlıyorum ki açıklamalarımız herkese doğru ve yeterince ulaşmıyor. Ben senelerdir Marmara’da kilitli olan faylardan birinin de Silivri açıkları ile Yeşilköy açıkları arasında uzanan Kumburgaz Fay kolunun olduğunu söylüyorum. Beklenen depremin büyük bir olasılıkla bu kol üzerinde olacağını ve minimumum 7.2 büyüklüğünde gerçekleşebileceğini ifade ediyorum. Dolayısıyla, Kandilli’nin bugün için söyledikleri bana göre doğrudur ve önemsenmelidir” ifadelerini kullandı.