Gündem

Deprem mağduru eğitim çalışanlarına bin 500 TL yardım!

İzmir’de meydana gelen deprem nedeniyle mağdur olan eğitim çalışanlarına afet yardımı yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığınca (İLKSAN), tarafından yapılacak olan yardımın miktarı bin 500 TL olacağı öğrenildi.

Karşılıksız bin 500 TL yardım

İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle bir çok vatandaş mağdur oldu. Bu nedenle çeşitli kurum ve kuruluşlardan yardım açıklamaları geliyor. Son olarak İLKSAN’ın mağdur olan eğitim çalışanlarına bin 500 TL yardımda bulunacağı öğrenildi. MEB İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz konuya ilişkin açıklamasında İzmir depreminde meskenleri veya ev eşyaları zarar gören sandık üyesi eğitim çalışanlarına, hasar ve zarar tespitini içeren belgeler ile kuruma başvurmaları halinde 1500 lira karşılıksız nakdi yardımda bulunulacağını bildirdi.

Borçlara erteleme

Ayrıca sandığa borcu olan üyelerin talepleri halinde borçlarının 6 aya kadar erteleneceği duyuruldu. Yılmaz bununla ilgili olarak, “Afet mağdurlarının maaşlarından ertelenen süre zarfında ikraz kesintisi yapılmayacak. İkraz borcunu erteletmek isteyen, depremde meskenleri veya ev eşyaları zarar gören üyelerin ertelemeden faydalanabilmesi için mesken veya ev eşyalarında meydana gelen hasar durumunu gösterir resmi belgeler ile sandığa başvurması gerekiyor.” İfadelerini kullandı.