Denizli HaberleriGündem

Denizli’de vatandaşlar sokak düğünlerinin yasaklanmasını protesto ettiler!

Denizli'de koronavirüs önlemleri kapsamında sokak düğünleri yasaklandı. Yasağı karşı gelen bazı vatandaşlar Denizli Valiliği önünde toplanıp, protesto ettiler. Bunun üzerine alınan yeni karara göre, sadece bu hafta sonu geçici olmak üzere düğünlere 2 saatlik izin verildi. 

Denizli’de koronavirüs önlemleri kapsamında sokak düğünleri yasaklandı. Bu karara tepki gösteren bazı vatandaşlar Denizli Valiliği önünde toplanıp, protesto ettiler. Bunun üzerine alınan yeni karara göre, sadece bu hafta sonu geçici olmak üzere düğünlere 2 saatlik izin verildi.

Düğün yapmayı planlayan bazı vatandaşlar ile organizasyonlarda sahne alan müzisyenler, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun sokak düğünleri, nişan ve sünnet organizasyonlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yasaklanması kararı üzerine, Denizli Valiliği önünde bir araya geldi.

Karara tepki gösteren grup, Denizli Valisi Ali Fuat Atik ile görüşmek istediklerini belirtti. Gruptan bazı kişiler, Valilik binasına alınarak Vali Vekili Mehmet Okur ile görüştü.

Vatandaşlar tepki göstermesi durumundan dolayı polis ekipleri bir süre vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Alınan yeni karara göre, sadece bu hafta sonu geçici olmak üzere düğünlere 2 saatlik izin verildi.