Denizli HaberleriEge Haberleri

Denizli’de Squid Game kartvizitini gören binlerce kişi bilgilerini korkusuzca paylaştı

Denizli’de senelerdir kodlama ve yazılım üzerine çalışmalar gerçekleştiren bir firma, web sayfası üzerinden dünyaca ünlü Squid Game dizisinden esinlenip 15 gün boyunca şehrin farklı yerlerine üzerinde dizinin popüler şekilleri ve QR kod olan kartvizitler dağıttı.

10 bin kişi bilgilerini web sitesiyle paylaştı

Dağıtılan kağıtlar üzerindeki QR kodu yaklaşık olarak 15 bin kişi okuttu ve bunların arasından 10 bini ise tehlikelere karşın kişisel verilerini sisteme yükledi.

Firma ortaklarından olan Ahmet Altıntaş, “Ülkemizde popüler bir diziyi izledikten sonra dedik ki böyle bir dizi etki yapabilir. Beklediğimiz gibi ülkemizde de birçok kişi bunu sevdi. Dizideki kartları kullanıp Denizli’nin farklı yerlerinde dağıttık. İnsanlar bu kartları görünce kartvizitin arkasındaki QR kodu okuttular. QR kodun okunmasıyla karşılarına farklı bir web sayfası geldi ve peşinden geri sayım başladı. Bu geri sayımın sonunda ne olacağını hiç kimse bilmiyordu. Öğrenmeleri için bir kayıt butonu oluşturduk ve isim, soy isim, telefon numarası ve doğum tarihlerini verip kişisel verilerini paylaştılar. Bizim buradaki beklentimiz insanların nasıl bir tepkisinin olacağıydı. Beklediğimizden çok fazla veri geldi. İnsanların kişisel verilerini işlediklerini gördük ve bununla ilgili farkındalık oluşturmak istedik. 15 günde 10 milyon etkileşim aldık ve 10 binin üzerinde veri topladık.

Kişisel verilere ilişkin video çekmek istedik. Hazırladığımız videoda kişisel verileri kullanıcıların kimseyle paylaşmamaları gerektiğini bir videoda paylaştık.” dedi.
Firma yetkilileri paylaşılan kişisel verileri sildiklerini ifade ederek çektikleri video ile SMA hastalarına destek olmaları için vatandaşlara çağrıda bulundu.