Denizli HaberleriGenel

Denizli’de bir öğretmende koronavirüs çıktı! Okul kapatıldı!

Denizli'de seminer için okula giden bir öğretmende koronavirüs çıktı. Olaydan sonra seminerler durdurularak okul kapatıldı.

Denizli’ye bağlı Merkezefendi ilçesinde bulunan bir okulda, yeni eğitim öğretim yılı öncesi verilen seminere katılan bir öğretmenin koronavirüs olduğu öğrenildi. Vakanın ortaya çıkmasının ardından seminerde bulunan idareci ve öğretmenler izolasyona alınırken, okuldaki seminerlere ara verildi.

Merkezefendi ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan Hacı Ahmet Paralı İlkokulu’nda da aynı kapsamda düzenlenen seminere katılan bir öğretmenin koronavirüs testi pozitif çıktı. 24 Ağustos Pazartesi günü öğretmen ve idarecilerinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerin 28 Ağustos Cuma günü bitmesi bekleniyordu. Seminere katılan öğretmenin koronavirüs testinin pozitif çıktığının öğrenilmesi üzerine öğretmen ve ailesinin karantinaya alındığı, okulda görevli yönetici ve diğer öğretmenlerin de evlerinde izolasyon programına tabi tutulduğu belirtildi.

Testi pozitif çıkan öğretmene koronavirüsün  kayınpederi tarafından bulaştığı öğrenildi. Seminerlerin ikinci gününde gerçekleşen olay sonrası okulda dezenfekte çalışması yapıldı.