Aydın HaberleriDenizli HaberleriGündem

Denizli ve Aydın dikkat: Yasak kararı alındı!

Koronavirüs önlemleri kapsamında Denizli ve Aydın valilikleri tarafından yeni bir karar alındı. Alınan karara göre, 2 ilde 1 Mayıs yürüyüşleri yasaklandı. Valilikler konuya ilişkin açıklama yaptı.

Denizli Valiliği

“5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun madde 11 (a) ve (c) bentleri uyarınca; Valilik ve Kaymakamlık Makamlarının uygun göreceği etkinlikler hariç, ilimiz genelinde umuma açık veya kapalı yerler ile park-bahçe, mabetlerde, genel yollar ve kamu hizmeti görülen bina ve tesisler ile bunların eklentilerinde yapılacak olan miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, çelenk sunma, oturma eylemi, imza kampanyası, anma töreni vb. türdeki eylem ve etkinlikler ile el ilanı dağıtılmasının, 14.04.2021 günü saat: 00.01’den 13/05/2021 günü saat: 23.59’a kadar (30) gün süre ile yasaklanmıştır.”

Aydın Valiliği

“17 Mayıs 2021 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatiflerin genel kurul dahil yapacakları geniş katılımlı her türlü etkinliklerine izin verilmeyecektir.”