Denizli Haberleri

Denizli Honaz’da feci yangın! Ekinler yandı

Denizli'nin Honaz ilçesinde saat 13.30 sıralarında nedeni bilinemeyen bir sebepten dolayı 8 hektarlık iki tarlada yangın çıktı. Meydana gelen yangın alevlerin büyümesi üzerine arpa ve buğdaylar yandı. 

Denizli’nin Honaz ilçesinde Ovacık Mahallesi’ndde saat 13.30 sıralarında nedeni bilinemeyen bir sebepten dolayı hasat yapılan tarlada yangın çıktı. Meydana gelen yangında alevler kısa sürede yayıldı.

ARPA VE BUĞDAY KÜLE DÖNDÜ

Yakındaki Zeki Şahin ve Hasan Çetin’e ait hasadı yakın olan arpa ve buğday ekili tarım arazilerine sıçradı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevler arazi içindeki iki evin de çevresini sardı. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu alevleri evlere ulaşmadan söndürdü. Yangında, toplam 8 hektarlık iki tarladaki arpa ve buğday küle döndü.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Tarlaların içinde ve çevresindeki ağaçlar da zarar gördü. Ovacık Mahallesi’nde yaşayan Osman Gökgöz, “Biçilmeyi bekleyen arpa ve buğdaylar yandı. Üzüldük, elimizden bir şey gelmedi. Hasat yapılmamıştı. Şükür ki evlerde zarar yok. İtfaiye hızlı bir şekilde gelip müdahale ederek, alevleri söndürdü” dedi.

Jandarma, yangının çıkış nedeninin tespit edilmesi için çalışma başlattı.