Denizli Haberleri

Denizli Belediyesi'nden Mevlana daveti!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, büyük düşünür Mevlana Celaleddin Rumi‘nin Hakk’a vuslatının 746. yıldönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenleyecek. Program, 17 Aralık 2019 Salı günü saat 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, Özay Gönlüm Salonu’nda düzenlenecek. Sema gösterilerinin de düzenleneceği gecede kasideler de okunacak. Düzenlenecek olan programa tüm Denizli halkı davet edilecek.

BAŞKAN ZOLAN’DAN DAVET

Hz. Mevlana’yı sevgi ve güzellikle anacaklarını belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu özel programa tüm Denizlilileri davet etti. Başkan Osman Zolan program hakkında:“Yaşamı boyunca tüm insanlığa örnek olan, ölümü ile bile gelecek nesillere büyük bir ders veren Hz. Mevlana, bize Dünya’nın kalacağımız yer değil, geçmekte olduğumuz yer olduğunu öğretileri ve yaşamı ile göstermiştir. O, ölümü en çok sevdiğimize ve bizi var eden, Allah’ımıza kavuşma günü olarak tanımlamıştır. Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Hz. Mevlana’yı gelecek nesillere en iyi şekilde anlatmaya devam edeceğiz. Hz. Mevlana’yı bir kez daha anacağımız Şeb-i Arus gecesine tüm vatandaşlarımız davetlidir” diye konuştu.

MEVLANA CELALEDDİN RUMİ HAYATI

Mevlana Celaleddin Rumi, 30 Eylül 1207’de günümüzde Afganistan sınırları içerisinde yer alan Belh yöresinde doğmuştur. Asıl adı Muhammed Celaleddin olan Mevlana, dönemin İslam kültür merkezlerinden Belh kentinde hocalık yapan ve ‘alimlerin sultanı’ lakabıyla anılan Bahaeddin Veled’in oğludur. Mevlana, babası Bahaeddin Veled’in ölümünden bir yıl sonra, 1232 yılında Konya’ya gelen Seyyid Burhaneddin’in manevi terbiyesi altına girmiş ve 9 yıl ona hizmet etmiştir. Sözleri ve eserleri ile asırlardır gönüllerde taht kuran Mevlana, “Gel ne olursan ol, gel” dizeleri ile insanlar arasında herhangi bir ayrım gözetmemiştir. Merhameti, karşılıksız ve sınırsız insan sevgisinin yanı sıra sonsuz hoşgörüsüyle sadece İslam alemini değil, tüm insanlığı kendisine hayran bırakmıştır. Mevlana, 17 Aralık 1273’te vefat etmiştir.

Bir yanıt yazın