Gündem

Denize girmek isteyenler için flaş açıklama: Cilt hastalıkları meydana gelebilir!

Denize girmek isteyenler için uzmanlardan flaş bir uyarı geldi. Yapılan açıklamalarda, deniz salyasının yoğun bulunduğu bölgelerde denize girmemek gerektiği ifade edildi. Buna göre, denize girenlerde cilt hastalıkları ya da ishalli hastalıklar meydana gelebilir.

Türkiye’de son günlerde Marmara Denizi sahillerinde etkisini gösteren deniz müsilajı endişe yaratıyor. Milliyet’ten Meltem Günay’ın haberine göre; Türk Tabipler Birliği Halk Sağlığı Kolu üyesi Halk Sağlığı uzmanı Dr. Ahmet Soysal, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Denize girmek hastalıklara yol açabilir

Deniz salyası bulunan yerlerde denize girmenin hastalıklara yol açabileceğini söyleyen Soysal, “Çünkü orada bir kokuşma ve çürüme var. Marmara bir iç deniz ve yıllardır o bölgedeki bütün endüstriyel ve kentsel sıvı atıklar bu denize boşaltılıyor. Bu kadar çok atık boşaltılırsanız ve buraya bir foseptik çukuru muamelesi yaparsanız burada bir kokuşma başlar ve bu kokuşmanın etkisiyle bugünkü tablo ortaya çıkar. Bu bölgede denize girmek doğru bir şey değil. Sonuç olarak biyolojik açıdan kirli bir ortam. Mikroorganizmalar açısından kirli bir ortam. Cilt hastalıklarına, eğer ağız yoluyla alınırsa da ishalli hastalıklara da yol açar” ifadelerini kullandı.

Tek bir damla bile Marmara’ya verilmemeli

Arıtılmadan tek bir damla suyun bile Marmara’ya verilmemesi gerektiğini sözlerinde vurgulayan Soysal, “Gerek belediyeler gerek endüstri gerek sanayi tarafından kesinlikle artık bir tek damlanın bile arıtılmadan Marmara’ya verilmemesi gerekiyor.” Dedi.