EkonomiTeknoloji

DenizBank’tan metal kredi kartı! Bu kart Türkiye’de ilk kez uygulanacak!

Corona virüsü pandemisi döneminde kamu ve özel bankalar çeşitli yenilikler yaptılar. Son olarak Denizbank flaş bir kart açıklamasında bulundu. Banka tarafından yapılan açıklamada, fiziksel kart ihtiyacı olmaksızın, mekandan bağımsız, anında kullanıma açılan, temassız ödeme imkanı sağlayan ve yalnızca 1.000 adet üretilen metal kredi kartlarının Türkiye’de ilk kez sunulduğunu bildirildi.

Küresel pandemi dijital teknolojilerin kullanımı arttırdı. Salgın döneminde bankalarda bulaş riskinin azalması için çeşitli yenilikler yaptılar. Bu kapsamda açıklamada bulunan Denizbank, Mastercard ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında metal kredi kartını Türkiye’de ilk kez müşterilerinin kullanımına sunulduğunu duyurdu.
Yeni kartlar ile ilgili değerlendirmede bulunan Mastercard Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, metal kredi kartlarının dünyada saygınlık göstergesi olduğunu söyledi. Çağlayan ayrıca metal kart sahiplerine çeşitli ayrıcalıklar tanınacağını ifade etti.

Yalnızca 1.000 adet üretildi

DenizBank Ödeme Sistemleri ve Şube Dışı Kanallar Grubu Genel Müdür Yardımcısı Ayşenur Hıçkıran yeni kartlar ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda, “ Müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarında yanlarında olmak ve dijital çağda her yerden erişilebilir hizmet sunmak önceliğimiz. Sade tasarımının yanında, fiziksel kart ihtiyacı olmaksızın, mekandan bağımsız, anında kullanıma açılan, temassız ödeme imkanı sağlayan ve yalnızca 1.000 adet üretilen metal kredi kartlarımızı Türkiye’de ilk kez sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde de yenilikçi hizmetlerimizi hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.” Dedi.