Gündem

Delta Varyantında Yeni Gelişme! Hastaneye Yatış Oranı 2 Kat Fazla!

İngiltere’ de koronavirüs’ e ilişkin yeni bir araştırma yayınlandı. Araştırmanın sonucu Lancet tıp dergisinde yayınlandı. Yapılan araştırmalar iste delta varyantına ilişkin yeni bir sonucu ortaya çıkardı. Lancet tıp dergisinde yayınlanan bu önemli araştırmaya göre delta varyantına yakalananların hastanede tedavi ihtimali Alfa varyantına kıyasla iki kat daha fazla olduğu tespit edildi.

Hindistan’ dan Yayılan Delta Varyantı

İlk olarak Hindistan’dan yayılan ve şuan İngiltere’ de kendini gösteren delta varyantı yayılan tek varyant konumunda. Uzmanlar bu araştırmanın önemli olduğunu belirtirken koronavirüs aşısının tüm varyantların riskini önemli oranda azalttığını vurguluyor.

Vakaların çoğu için hastanede tedavi gerekmemişti. Ancak Delta varyantı ile enfekte olanların 196’sı (yüzde 2,3) ile Alfa varyantlı 764 kişi (yüzde 2,2) hastanede tedavi olmuştu. Yaş, cinsiyet, etnik köken gibi farklılıklar göz önünde bulundurulduktan sonra, Delta varyantı ile enfekte olanların hastaneye yatma riski Alfa varyantına kıyasla iki kat daha fazlaydı. Uzmanlar, aşının bu riski önemli ölçüde düşürdüğünü belirtiyor. Maksimum koruma oluşması için iki doz aşı gerekiyor.

PHE’den Dr. Gavin Dabrera, “Aşının Delta varyantına karşı mükemmel bir koruma sağladığını biliyoruz; bu varyant İngiltere’deki vakaların yüzde 99’unu oluşturduğu için, henüz iki doz aşısını yaptırmamış olanların bir an önce aşı yaptırması hayati önemdedir” dedi.