GündemSağlık

Delta Alarmı! Uzmanlar Uyardı! Salgın Devam Ediyor, Aşınızı Olun

Uzun zamandır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü mutasyona uğramaya devam ediyor. Virüsün geçirdiği mutasyonlar, virüsün insana etkisini kayda değer bir şekilde etkiliyor. Covid-19 virüsünün uğradığı mutasyonlar virüsün kolay yayılımına, aşılar tarafından sağlanan bağışıklığa, teşhisine, tedavisine ve koruma yöntemlerinin başarısız olmasına yol açıyor.

Delta Varyantı Endişe Verici Varyant Olarak Tanımlandı

Uzmanlar mevcutta kullanılan aşıların Delta varyantına karşı ne derece koruyucu olduğu sorularına tamamen cevap vermiş değil. Delta varyantı Dünya Sağlık Örgütü tarafından endişe verici varyant olarak tanımlanırken, birçok ülke Delta varyantına karşı tedbirlerini almaya başladı.

Aşı Olmadıkça Durum Kötüye Gidecek

İlk olarak Hindistan’da ortaya çıkan Delta varyantı yayılmaya hızla devam ediyor. Aşıların koruyucu olduğu uzmanlar tarafından belirtilse de Delta varyantı için 3. doza ihtiyaç duyulabilir. Uzmanlar aşı olmadıkça durumun daha kötüye gideceğini belirtti. Son varyantlar üzerinde yapılan çalışma aşı olmayan kendi izolesini sağlayamayan maske kullanmayan ve hijyen kurallarına dikkat etmeyen herkesin hastalığı atlatacağını belirtti.