Gündem

Dedesinin mezarına uyuşturucu saklayan sanığa 15 yıl hapis

Samsun’un Canik ilçesinde 973 gram metamfetaminle yakalanan ve tutuklanan Cem Açıkel (32), yargılama sürecinde etkin pişmanlıktan yararlanmak için bir miktar uyuşturucuyu dedesinin mezarına sakladığını itiraf etti. Mahkeme, etkin pişmanlık uygulanmayan Açıkel’e 15 yıl hapis cezası ve ayrıca 30 bin lira para cezası verdi.

Olay, polisin gerçekleştirdiği bir operasyon sonucunda ortaya çıktı. İki kişinin ikametlerine düzenlenen operasyonda, 973.52 gram metamfetamin, 0.27 gram esrar, 26 kapsül sentetik hap, 2.32 gram kenevir tohumu, 1 uyuşturucu madde kullanımına yarar aparat, 2 adet ruhsatsız tabanca ve 34 adet tabanca mermisi ele geçirildi.

İtiraf etti

Cem Açıkel’in etkin pişmanlık uygulanmadan cezalandırıldığı mahkemede, sanık dedesinin mezarına uyuşturucu sakladığını itiraf etti. Açıkel’in savunmasında, uyuşturucunun bulunduğu yerin Dereler köyündeki mezarlık olduğunu belirterek, “Madde, beyaz plastik kutuda, dedemin mezarının ayak ucunda yaklaşık yarım kilo civarında saklı. Bu maddenin bir kısmını kendi kullanımım için oraya saklamıştım” ifadelerini kullandı.

Mahkeme, mezarın incelenmesi için duruşmayı erteledi. Canik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Dereler Mezarlığı’ndaki mezarın incelenmesinde 210 gram metamfetamin buldu.

Mahkeme pişmanlık indirimi vermedi

Davanın karar duruşmasında savunma avukatı, müvekkilin etkin pişmanlık gösterdiğini ve maddenin bulunmasını sağlayarak dağılımını engellediğini belirtti. Ancak mahkeme, etkin pişmanlık indirimi uygulanmayarak Cem Açıkel’e uyuşturucu ticareti suçundan 15 yıl hapis cezası ve 30 bin lira para cezası verdi.