Denizli Haberleri

Darp edildim diyen yabancı gelinin iddiasını rapor çürüttü

Denizli’de, dini nikahla evlendiği Özbekistan vatandaşı Zulkhunur K.’ye cinsel saldırıda bulunduğu ve darp ettiği iddiasıyla tutuklanan Ramazan Akbay (59), kadındaki darp izlerinin eski olduğunun ortaya çıkması sonucu tahliye edildi.

Ramazan Akbay, eşini kaybettikten sonra yalnız kaldı ve yeğeni aracılığıyla Zulkhunur K. ile tanıştı. Ancak, evliliklerinin ardından kadının kaçıp polise başvurmasıyla olaylar farklı bir boyut kazandı.

Zulkhunur K.’nin ifadesi ve aldığı darp raporu sonucunda tutuklanan Akbay, avukatı aracılığıyla darp izlerinin eski olduğunu ve olay gününe ait olmadığını savundu. Bu savunma, mahkeme tarafından kabul edilerek Akbay’ın tahliyesine karar verildi.

Avukatından açıklama

Akbay’ın avukatı Salim Kutlutürk, Zulkhunur K.’nin ifadelerinin ve darp raporunun çelişkili olduğunu belirterek, kadının iddialarının raporlarla çürütüldüğünü vurguladı. Ayrıca, olayın ardından kadının Türkiye’ye gelerek şiddetten kurtulmaya çalışmış olabileceği ihtimalini de değerlendirdiklerini ifade etti.

Akbay, “Boşuna hapis yattım”

Ramazan Akbay ise 6,5 ay kadar cezaevinden kaldığını belirterek, “Yeğenim Özbekistan uyruklu bir kadınla evlendi, mutluydular. Ben de onlardan evlenmek istediğimi söyledim. Beni bir kadınla tanıştırdılar. Bir süre telefonla konuştuk. 18 Temmuz’da Türkiye geldi. Benden 5 bilezik ve pahalı bir telefon istedi. Daha sonra alabileceğimi söyledim. Bunları isteyince vazgeçmek istedim ama o buna rağmen kalmayı kabul etti. Yeğenimin evinde dini nikah yapıldı. Ertesi gün kendi evimize gittik. Buradan kaçıp, beni suçladı. Ona hiçbir şey yapmadım” diye konuştu.

Bu gelişmelerin ardından, Akbay’ın 6,5 aydır cezaevinde bulunduğu ancak suçsuzluğunun ortaya çıkmasıyla tahliye edildiği öğrenildi.