Gündem

Cumhurbaşkanlığı ekibine her gün koronavirüs testi yapılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Cumhurbaşkanlığı ekibine her gün koronavirüs testi yapılıyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, koronavirüs sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın nasıl korunduğunu anlatarak, “Cumhurbaşkanımız çok iyi korundu, kendisi de kurallara çok iyi riayet etti. Dışarı çıkmadık, dışarıdan konuk almadık, çok nadir bir iki istisna dışında. Dışarıdan gelenler test edildi, maske taktı” diyerek Külliye’de Cumhurbaşkanlığı ekibine her gün koronavirüs testi yapıldığını söyledi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ ÇOK İYİ KORUNDU”

Haber Global’de katıldığı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, salgın sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakın ekibinin Huber Köşkü’nde 70 günlük bir süreç yaşadığını belirterek, “Hamd olsun orada Cumhurbaşkanımız çok iyi korundu, kendisi de kurallara çok iyi riayet etti. Dışarı çıkmadık, dışarıdan konuk almadık, çok nadir bir iki istisna dışında. Dışarıdan gelenler test edildi, maske taktı” dedi.

“ÇOK İYİ BİR SINAV VERDİK”

Bu dönemde 70 gün bir yerde, bir mekanda olmanın kolay bir şey olmadığını ifade eden Kalın, Cumhurbaşkanlığı sağlık ekibinin de “bir devlet başkanı nasıl korunur” noktasında iyi bir imtihan verdiğini vurgulayarak, “Allah nazardan saklasın çok iyi bir sınav verdik. İşte gördünüz birçok devlet başkanı, bakanları yakalandılar. Yani bunun şakası yok” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI EKİBİNE HER GÜN KOVİD-19 TESTİ YAPILIYOR

Külliye’de Cumhurbaşkanlığı ekibine her gün koronavirüs testi yapıldığını belirten Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da daha uzun aralıklarda test yapıldığını ifade ederek, bu süreçte kalabalıklara girmediklerini, birçok program ve yurt dışı seyahatlerini de iptal ettiklerini aktardı.