Gündem

Cumhurbaşkanından koronavirüsü toplantısı öncesi önemli açıklamalar!

Koronavirüsünün Türkiye'de görülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Çankaya Köşkü'nde koronavirüsü toplantısı yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantı öncesi basına önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de her geçen gün koronavirüsü vaka sayısının artması vatandaşları korku ve paniğe sürüklerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, bugün Çankaya Köşkü’nde toplantı yapılacak. Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısına Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu üyeleri katılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI…
Toplantımızın ardından yapacağımız millete sesleniş toplantımızda, bu hastalığın sürecini detaylı bir şekilde anlatacağız. Burada kısa bir giriş konuşmasının ardından alacağımız tedbirlere ağırlık vereceğiz.

Gönüllü veya zorunlu karantina nedeniyle günlük hayatı durdurma noktasına gelen bu süreçte ciddi ekonomik sonuçları da ortaya çıkacaktır. Hem üretimi, ticareti, üretimi, istihdamı canlı tutma mecburiyetimiz var. 2018 yılında yaşadığımız saldırının etkilerinden yeni yeni kurtulmaya başladığımız dönemde ipin ucunu bırakamayız.

Covid-19 ile mücadele ederken, ekonominin çarklarının dönmesini sağlamak kolay değil. Devlete düşen görevler yanında, özel sektöre de düşen görevler vardır. Bugün burada alacağımız kararlarla bu zoru birlikte başaracağız. Ülkemizi sağ salim bu süreçten çıkardığımızda önümüzde büyük fırsatları bizi beklediğini görüyoruz.

Çin’deki salgın, tüm dünyayı üretim konusunda alternatifler aramaya itmiştir. Alternatiflerde ilk akla gelenlerden Türkiye olmaktadır. Finans alanında yaşanan gelişmeler de ülkemize avantajlar sağlayacaktır. Birkaç haftalık dönemi iyi yönetir, milletimizi iyi bilgilendirir, hastalığı kontrol altında tutabilirsek güzel gelişmeler bizi bekliyor. Bizim bunu aşacağımıza inanıyorum.

Dün yaptığımız video konferansta sadece virüsü değil, bölgesel konuları da görüşme fırsatı bulduk. Virüs ile alacağımız kararların ülkemiz ve ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Şöyle bir plan yapmayı uygun bulduk. Bilgilendirme noktasında, bu işin süreci yöneten Sağlık Bakanımız olması hasebiyle, Sağlık Bakanımıza 5 dakikalık bir süreç, kabine üyelerimize 3’er dakika, STK’lara 5’er dakika konuşma süreci olacak.”

Ayrıntılar geliyor…