Eğitim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan üniversite açıklaması! Üniversiteler açılacak mı?

Binlerce öğrenci "Üniversiteler açılıyor mu?" sorusunu sorarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan üniversitelerle ilgili olarak "En kısa sürede diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz” dedi.

“Üniversiteler açılıyor mu?” sorusu yine Türkiye’nin gündemine otururken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencilerin merakla beklediği yüz yüze eğitime geçilip geçilmeyeceği konusunda “En kısa sürede diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuştu. İlk ve orta öğretim ile lise sınıflarının kademeli olarak yüz yüze eğitime geçmesi sonrasından tüm gözler Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) çevrilmişti. Binlerce üniversite öğrencisi “Üniversiteler açılıyor mu?” sorusuna yanıt ararken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan son dakika üniversite açıklaması geldi

ÜNİVERSİTELER AÇILIYOR MU? CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÜNİVERSİTE AÇIKLAMASI!

Sözlerine üniversitelerin yeni akademik yılının, hayırlara vesile olmasını dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgını sebebiyle bir hayli zor şartlarda yürütülüyor olsa da akademik eğitimin kesintisiz devam etmesinin önemini vurguladı. Uzaktan eğitim tecrübesinin değerli olduğunu ancak örgün eğitimin yerini tutmayacağını belirten Erdoğan, “İnşallah mümkün olan en kısa sürede, diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

YÖK’TEN “ÜNİVERSİTELER AÇILIYOR MU?” SORUNA CEVAP

Cumhurbaşkanı Erdoğan’In açıklamasının ardından YÖK de üniversitelerin açılmasıyla ilgili yeni bir açıklama yayımladı. Yapılan yazılı açıklamada, “Sosyal medyada; ‘Yüksek Ögretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç açıkladı: Covid-19 tedbirleri kapsamında üniversitelerimizin açılmasına karar verilmiştir. Üniversitelerimiz 1 Ekim sonrası için akademik takvimlerini yüz yüze olacak şekilde hazırlayabilirler.’ şeklinde paylaşımlar yer almaktadır ve bazı gazeteci arkadaşlarımız bu açıklamanın doğruluğunu teyit etmek istemişlerdir. Başkan beyin bu türden bir açıklaması bulunmamaktadır. Sağlık bakanlığının tavsiye kararının üniversitelere bildirilmesinden sonra bu konu tekrar gündeme gelmemiştir.” denildi.