GündemPolitika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar: Yeni anayasa, fahiş fiyatlar, DEAŞ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında yeni anayasa, fahiş fiyatlar ve DEAŞ sorununa değindi.

2.5 aylık aranın ardından TBMM yeniden toplandı. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mecliste önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında marketlerdeki fahiş fiyatlara da değinen Erdoğan, “Gıda tarafında gerek kuraklık, gerek girdi maliyetlerin etkisini azaltacak tedbirler alıyoruz. Bunlardan biri de fahiş fiyatlara karşı erken uyarı sistemidir.” İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları ise şöyle:

Türkiye enflasyon ile ilk defa karşılaşan bir ülke değil. Makroekonomik ve yapısal düzenlemelerle enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız. Gıda tarafında gerek kuraklık, gerek girdi maliyetlerin etkisini azaltacak tedbirler alıyoruz. Bunlardan biri de fahiş fiyatlara karşı erken uyarı sistemidir. Rekabeti bozan, piyasadaki hakim durumunu kötüye kullanan, fiyatları keyfiyetlerine göre belirleyenlerin üzerine de kararlılıkla gideceğiz

Yeni anayasa milletimize verebileceğimiz en güzel 2023 hediyesi olacaktır. Biz hazırlıklarımızı yapıyoruz, neticede karar ve takdir yüce Meclis’indir. Partiler anayasa tekliflerini kamuoyu ile paylaşmalı. Anayasa teklifimize destek ve katkı verecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

DEAŞ bahanesi ile bölgenin altını üstüne getirenlerin hiçbiri de bu örgüt ile fiilen mücadele etmemiştir. Sadece Türkiye DEAŞ denen karanlık örgüt ile sahada karşı karşıya gelmiş, şişirilen balonu patlatmıştır.

Adına Kürt sorunu denen meseleyi hak ve özgürlüklerden kalkınmaya kadar tüm boyutlarıyla biz çözdük. Diyarbakır’daki vatandaşlarımıza söz verdiğimiz şekilde ret, inkar politikalarını nasıl ortadan kaldırdıysak bu meseleyi hala istismar konusu yapmak isteyenlerin maskelerini de aynı şekilde düşüreceğiz. Diyarbakır Anneleri’nin şanlı direnişleri ile terör örgütünü tir tir titrettikleri bir dönemi başlattık.

Birilerinin sürekli nerede diye sordukları Merkez Bankası rezervimiz de 122 milyar dolar seviyesine ulaştı. Artılar-eksiler analizi yaptığımızda, artılarımızın kıyas edilemeyecek kadar fazla olduğunun kabul edilmesini de hak teslimi babından bekliyoruz. İşsizlik küresel sorun olarak varlığını devam ettirirken pek çok ülkede borçluluk oranları tarihi seviyelere ulaştı. IMF ve Dünya Bankası gibi kurumlar ciddi bir yönetim krizi içindeler.