Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar! Tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yerli otomobil farikasının temel atma açılışında konuştu. Fabrikanın 18 ayda tamamlanacağını ifade eden Erdoğan 4 binin üzerinde vatandaşa istihdam sağlanacağını açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil üretimi için Bursa Gemlik’te tahsis edilen arazide inşaata 18 Temmuz’da başlanacağını duyurmuştu. Bugün yapılan açılışta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. TOGG fabrikasının 18 ayda tamamlanacağını söyleyen Erdoğan, “ 2022 yılının son çeyreğinde otomobilimizi banttan indirmeyi planlıyoruz.” İfadelerini kullandı. Erdoğan fabrika alanında 4 bin vatandaşın istihdamın sağlanacağını söyledi.

İşte Erdoğan’ın açılışta yaptığı konuşmalar:

Yıllardır içeriden ve dışarıdan sabotajlara maruz kalmış bir hayalin gerçekleşmesi ile milyonlar yürek yeniden heyecana kapıldı. Corona virüs salgınına rağmen gece gündüz çalıştık. Tüm dünyanın yatırımlarını durduğu bu süreçte, sağlıktan ulaşama çevre ve enerjiye kadar her alanda projelerimize hız verdik.

Milli otomobillerimizin tüm süreçlerini buradan idare edeceğiz. TOGG tarafından üretilecek her şey buradan yapılacak. Tüm aşamalar burada gerçekleştirilecek.

Çevre dostu projelerle çıtayı daha yükseğe taşıyoruz. Genç kuşaklara ilham aşılayacağına inanıyorum. Emeği geçen ve geçecek olanları tebrik ediyorum.

Başarıya giden yol çoğu zaman engellerle, sabotajlarla hatta ihanetlerle doludur. Otomotiv sanayinde devrim otomobili girişimi son derece basit sebeplerle rafa kaldırılmıştır. Türkiye’nin şeftali yerine motor üretmek istemesi daime birilerini endişelendirmiştir.

Fabrikayı 18 ayda tamamlamayı, 2022 yılının son çeyreğinde otomobilimizi banttan indirmeyi planlıyoruz. Avrupa’nın ilk ve tek elektrikli SUV modeli yola çıkacak.

Üretime geçtikten 3 yıl sonra binek otomobillerde ülkemizde en yüksek yerlilikle üretilen tek marka Türkiye’nin Otomobili olacak.

Fabrika alanında 4 binin üzerinde vatandaşımız istihdam edilecek.

Corona virüs’ün yaralarını sarmaya başladık. Ekonomimiz çok hızlı bir toparlanma sürecine girdi. Amerika Çin Güney Kore gibi ülkeleri geride bıraktık.

Toparlanma sürecinin Temmuza yılında daha da hızlandığını görüyoruz. Yapamayız üretemeyiz diyerek azminizi kırmaya çalışanlara asla prim vermeyin.