Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Botan Çayı Beğendik Köprüsü Açılış Törenine katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında Türkiye'nin karayolu uzunluğu iktidara geldiklerinde 6 bin 100 kilometre olduğunu bunu 27 bin 300 kilometreye taşıdıklarını vurguladı.

Botan Çayı Beğendik Köprüsü Açılış Törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında iktidara geldiklerinde Türkiye’nin karayolu uzunluğunun 6 bin 100 kilometre olduğunu ancak bunu 27 bin 300 kilometreye kadar taşıdıklarını ifade etti.

Bunun yanı sıra açılış töreninin yapıldığı 165 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yükseği olacak olan köprü, Van – Pervari yolunu da 5 saatten 2 saate düşürüyor.

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine “Aziz Milletim, kıymetli Siirtli, Bitlisli ve Vanlı kardeşlerim, ekranları başında bizi izleyenler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.” ifadeleri ile başladı ve teşekkürlerini sundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış törenindeki konuşması ise şöyle oldu:

Bu eserin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Köprümüzün ve yollarımızın yapıldığı yer ülkemizin en zorlu coğrafyalarından biridir. Türkiye’nin dört bir yanını kara ve demiryollarıyla, tüneller ve geçitlerle donatırken böylesine zorlu coğrafyaları ihmal etmedik.

Türkiye’nin karayolu uzunluğu iktidara geldiğimizde 6 bin 100 kilometreydi, biz bunu 27 bin 300 kilometreye taşıdık. Biliyorduk ki, yol medeniyettir, su medeniyettir ve dolayısıyla buna devam etmemiz gerekiyor. Yapımı biraz uzunca sürse de sonunda bölgemizi ve şehirlerimizi birbirine bağlayan köprümüzü tamamladık.

Bu köprüyle ilçelerimiz arasındaki ulaşımı hem kolaylaştırdık hem de 8 km kısaltarak ekonomimize katkı sağlamış oldu. Tamamen Türk mühendis ve işçilerin eseri olan köprünün malzemeleri de tamamen Türkiye’de üretilmiştir.

AYASOFYA’NIN İBADETE AÇILMASI

Ayasofya’yı haklı kararlılığımızın sonucu olarak ibadete açtık.