Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğrencileri sevindirecek açıklama: Ödemeler bugün başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile gençlere seslendi. Yaptığı konuşmalarda önemli bilgilendirmelerde de bulunan Erdoğan öğrencileri sevindirecek açıklamada bulundu. Erdoğan, 6 Haziran'da yapılacak burs ve kredi ödemelerinin, bugün başladığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile gençlere seslendi. Gençler için yapılan hizmetler hakkında bilgilendirmelerde bulunan Erdoğan, öğrencileri sevindirecek bir müjdeyi de duyurdu. Erdoğan açıklamalarında burs ve kredi ödemelerinin bugün başladığını vurgulayarak, “Burs ve kredi ödemeleri bugün itibarıyla başladı. Ödemeleri bayrama kadar tamamlayacağız.” İfadelerini kullandı.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Gençlerimize olan güvenimizi göreve geldiğimizde seçilme yaşı 30 iken bunu 25’e ardından da 18’e düşürerek gösterdik. Gençlerimizin potansiyeli en üst düzeyde kullanabilmesi için her alanda kendilerine destek olduk. Gençlik merkezlerimizi bu amaçla kurduk ve ülkede yaygınlaştırdık.

Göreve geldiğimizde 76 üniversitemiz varken şu anda 206 üniversitemiz var 81 ilimize dağılmış olarak. Her üniversiteye gidecek olan genç artık yaşadığı memleketten ayrılmadan memleketindeki üniversitede eğitim öğretim hayatına devam edebiliyor.

81 ilimizde 336 gençlik merkezimiz ve 90 genç ofisimiz kültür sanattan spora, kişisel gelişimden kodlamaya, yabancı dilden girişimciliğe kadar hemen her alanda sizlere hizmet veriyor.

Corona virüsü salgını nedeniyle evlerde kaldığımız bu günlerde gençlik merkezlerimizin faaliyetlerinin tamamını dijitale özellikle de dijital ortama aktardık.

81 ildeki 236 ilçemizde toplamda 774 öğrenci yurdumuzu sizlerin istifadesine sunduk.

2022 yılına kadar 93 yeni öğrenci yurdu açacağız

 

Bu yıl içinde 46 tane olmak üzere 2022 yılına kadar otel konforunda 93 yeni öğrenci yurdunu da hizmete açacağız.

Yine gençlerimize verilen aylık 9 lira olan beslenme yardımını 420 liraya yükselttik.

Burs ve kredi ödemeleri bugün itibarıyla başladı. Ödemeleri bayrama kadar tamamlayacağız.

Yurtlarımızı, salgına karşı mücadelemizde bir süre daha aktif olarak kullanmaya devam edeceğiz.

Bölücü teröre boyun eğmediğimiz gibi sokak terörüne de asla müsaade etmeyeceğiz.

Hukuk, demokrasi ve özgürlükleri güçlendirirken siyasete şiddet bulaştırmaya çalışan şehir eşkıyalarına asla göz yummayacağız.

Gençlerimizden sosyal medyada sahte hesaplar arkasına saklanan provokatörlere karşı uyanık olmalarını bekliyorum.