Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kritik Açıklamalar !

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yılındaki anma törenine kataılarak önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında darbecilerin güçleri yetseydi tüm seçilmiş yöneticileri katletmekten çekinmeyeceklerini belirtti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yılındaki anma törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında 15 Temmuz asla sıradan bir darbe girişimi değildir diyerek arkasında çok büyük hesapların olduğu tarihi bir kırılma noktası olduğunu vurguladı.

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında şehitlerimize ve 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları:

Şehadete koşan şehitlerimize de şahsım milletim adına özellikle şükranlarımızı iletiyoruz. 1000 yıldır her karışını şehit topraklarıyla suladığımız vatanımız için mücadelelerde yer alan gazilerimizi minnetle yad ediyorum.

Bu meclis masa başında değil, savaş meydanında kurulmuş bir meclistir. Bu meclis sadece düşmanla değil ihanetle de mücadele ederek zafere yürümüş bir meclistir.

Bu meclis Polatlı’dan top sesleri gelirken de, tepesine bombalar yağdırılırken de azimle hizmeti sürdürmüş meclistir.

Bu meclis, mayası bağımsızlık ateşiyle yoğurulmuş bir meclistir.

Bu meclis tarihe gömülmek istenen 700 yıllık bir cihan devletinden genç bir cumhuriyet çıkartarak milletimizin ayağına takılmak istenen prangayı kırıp atan meclistir.

Dünyada gazi ünvanını bu kadar hakeden ve hakkıyla taşıyan başka bir meclis bilmiyorum.

Gerektiğinde gövdesini ona siper eden bir başka millet de bilmiyorum. Rabbime bana böyle bir milletin ferdi olduğum için hamediyorum.

Meclis binamıza bomba yağdıran darbeciler ne yaptıklarını gayet iyi biliyorlardır.

O tetiklere tahammüden dokunuyor, bilerek kan döküyor, can alıyorlardır. Güçleri yetseydi bu Meclis’i taş üstünde taş bırakmayacak şekilde yıkmaktan çekinmeyeceklerine emin olunuz.,

Güçleri yetseydi seçilmiş tüm yöneticilerini katletmekten çekinmeyeceklerine emin olunuz.

Eğer güçleri yetseydi, kendileri gibi düşünmeyen milletimizin her bir ferdine hayatı zehir etmekten çekinmeyeceklerine emin olunuz.

Allah’ın yardımı ve milletimizin direnişi sayesinde güçleri yetmedi ve darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.

15 Temmuz asla sıradan bir darbe girişimi değildir. Arkasında çok büyük hesapların olduğu, tarihi bir kırılma noktasıdır.

Malazgirt’te ne olmuşsa, 15 Temmuz’da o olmuştur. Kosova’da, Niğbolu’da, İstanbul’un fethinde, Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde ne olmuşsa, 15 Temmuz’da o olmuştur.