Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çalışanlara 1.500 TL nakdi destek müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılan Kabine Toplantısı ardından kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu. Corona virüsü salgınından olumsuz etkilenen işletmelere değinen Erdoğan, sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarına kişi başı 1.500 TL destek ödemesi yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan destek ödemelerine ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kafe ve lokantalara bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs aylarınca normalleşme ve izin kapsamın sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primleri desteklenecek nakdi yardım yapılacaktır.

Nisan ve mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenecek ve ayrıca bunlara kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan Ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacağını söyledi. Erdoğan açıklamalarında, lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye’de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabileceklerini ifade etti.