Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yasaklar artacak!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs kapsamında gelen yasakların ve cezaların artacağını ifade ederek, “Kafe ve restoranlar kurallara uygunluk bakımından çok daha sıkı şekilde denetlenecektir. Maske kullanımı başta olmak üzere kurallara uymayanlara kesilen cezalar muhakkak alınacaktır" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs kapsamında gelen yasakların ve cezaların artacağını söyledi. “Kafe ve restoranlar kurallara uygunluk bakımından çok daha sıkı şekilde denetlenecektir” diyen Erdoğan, “Toplu taşımalarda ayakta yolcu alınmasına izin verilmeyecektir. Maske kullanımı başta olmak üzere kurallara uymayanlara kesilen cezalar muhakkak alınacaktır” diye konuştu. Koronavirüs ile mücadeleyi başarıyla yönettiklerinin altını çizen Erdoğan, “Şeffaf bir şekilde yürüttüğümüz bu sürecin başarısı vatandaşlarımıza bağlıdır” dedi.

“KALABALIKTAN UZAK DURUN!”

Vaka sayısını 100’e indirilmesi gerektiğinin vurgusunu yapan Cumhurbaşkanı, “Daha iyi bir çözüm bulunana kadar hayatımızı maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine göre yeniden düzenlemeliyiz. Mevsim hastalıklarının yükü henüz üzerimize binmeden vaka sayısını 100’ün altına, vefat sayılarını da sıfıra indirmeliyiz. Kalabalık etkinliklerden uzak durmadığımız, kurallara uymadığımız sürece ne açtığımız hastaneler ne cezai tedbirler bizi virüsten koruyabilir” diye konuştu.

“HANE BAŞI BİN TL ÖDÜYORUZ”

“Tedbiri hakkıyla aldıktan sonra takdiri rabbimize bırakacağız” ifadeleriyle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplanan 2 milyar 76 milyon liralık meblağı hane başı biner liralık ödemelerle vatandaşlarımıza aktarıyoruz. Ağustos sonu itibariyle 2,3 milyon kişi için kısa çalışma ödeneğinin uzatılması talebine bulunulmaması iş yerlerinin pek çoğunun normal düzene geçtiğini gösteriyor. Yılın ikinci çeyreğinde beklendiği gibi bir küçülme yaşamış olsak da dünyadaki pek çok ülkeden daha iyi bir durumda olduğumuz bir gerçektir. Tüm veriler üçüncü çeyrekte bir toparlanma yaşayacağımızı gösteriyor” dedi.

“OKULLAR AÇILACAK”

Vatandaşın merakla beklediği eğitim öğretim hakkında da konuşan Erdoğan, “Salgının başladığı günden bu yana ilk, orta ve yüksek eğitim kademelerinde uzaktan eğitim sistemimizi en iyi şekilde idame ettirdik. Yeni dönemde eğitim öğretime salgın şartlarını da dikkate alarak hem yüz yüze eğitimi hem de uzaktan eğitimi birlikte gerçekleştireceğimiz bir sistemle devam edeceğiz. Ailelerin tercihine göre, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerimizden başlayarak okullarımızı eğitim öğretime açıyoruz. Bu uygulama salgının seyrine göre şehirlerimizde farklılık gösterebilecektir. Özellikle üretimde gerçekten güçlü altyapsı, yetişmiş insan gücü, sürekli gelişen teknolojiyle Türkiye’nin önünde yepyeni bir dönemin açıldığına inanıyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ KIYILARINA HAPSETMEYE ÇALIŞANLARIN OYUNLARINI BOZDUK”

Doğu Akdeniz’deki krize de değinen Cumhurbaşkanı, “Güney sınırlarımızın güvenliği için harekete geçtiğimizde bölgede çıkarı olan pekçok ülkeyle karşı karşıya geldik. Zahirde birbirleriyle kavga halinde gözüken ülkelerin sırf Türkiye’nin önünü kesmek için Suriye’de nasıl ortak senaryolar geliştirip uyguladıklarına şahit olduk. Tüm bunlara rağmen güney sınırlarımızı güvenlik altına aldığımızda ise ülkemizi sürekli haksız ithamlarla karalamaya çalışan bir mekanizmayı karşımızda bulduk. BM zemini başta olmak üzere, uluslararası kurallara uygun şekilde yaptığımız anlaşmalara dayalı olarak yürüttüğümüz faaliyetlere karşı sergilenen haksız ve hukuksuz girişimleri esefle izledik. Geçmişte Türkiye’yi sürekli küçümseyen, önemsiz gerenler aynı tavrı sürdüreceklerini veyahutta sürdüremeyeceklerini görünce daha da azgınlaştı. Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi kıyılarına hapsetmeye çalışanların oyunlarını bozduk. Doğu Akdeniz’de ve Ege’de tarihten ibret almadan, Türkiye’nin hakkını ve hukukunu hiçe sayarak emri vaki yapmaya çalışanlar da eninde sonunda bu gerçeği kabullenecektir. Kendi vatandaşlarının güvenliğini ve refahını tehlikeye atma pahasına Türkiye’nin karşısına dikilenler için o kadar açık söylüyorum; Anı geldiğinde korkarım ki bedelini ağır ödemezler” ifadelerini kullandı.

“DÜNYANIN İLK BİRKAÇ ÜLKESİ ARASINA GİRECEĞİZ!”

“Tek parti dönemi ülkemiz için başlı başına bir felaket meselesidir” diyen Erdoğan, “Maziden atiye kurduğumuz köprüde bu tür engellerin ülkemize maliyetlerini demokraside ve kalkınmada bedelini ödedik. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye tüm alanlarda Cumhuriyet döneminin tamamında ortaya konanların katbekat üstünde hizmetler yaptık, eserler kazandırdık. Yeni inşa etmekte olduğumuz okullar, spor salonları, şehir hastaneleri, yollar, konutlar diğer eserler başlı başına bir kalkınma hikayesidir. Aynı zamanda savunma sanayinde otomotivde, yüksek teknolojiye dayalı pek çok alanda dünyanın ilk birkaç ülkesi arasına girecek projeler hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.