Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm sektörler için rehberler hazırlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün video konferans yoluyla yapılan Kabin Toplantısı ardından önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, corona virüsü salgını sürecinde alınan önlemlerden bahsettiği konuşmasında, tüm sektörler için uyulması gereken kurallar kapsamında rehberler hazırlandığını duyurdu.

Türkiye’de corona virüsü salgını sonrasında normalleşme adımları atılmaya başlandı. Bu kapsamda bugün video konferans yoluyla yapılan Kabin Toplantısı sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan basına önemli açıklamalarda bulundu. Salgın sürecinde alınan tedbirlerden olumsuz etkilenen vatandaşlara yapılan ekonomik desteklerden bahseden Erdoğan, “Sosyal koruma kalkanı ile yaklaşık 5,5 milyon dar gelirli vatandaşımıza biner lira nakit desteği sağladık. Yine kısa çalışma ödeneği, işsizlik ödeneği ve nakit desteği ile 4,5 milyonu aşkın vatandaşımıza 6 milyar lira kaynak aktardık. Yaklaşık 10 milyon vatandaşımıza 11,5 milyar lira karşılıksız nakit desteği vererek bu zor günde milletimizin yanında olduğumuzu gösterdik.” İfadelerini kullandı.

Normalleşme takvimini gelişmelere göre sürdüreceğiz

Konuşmalarında Türkiye’de kontrollü sosyal hayat dönemine geçildiğini ve bu nedenle normal hayata alınan tedbirler sağlanarak dönüş yapılacağını bildiren Erdoğan, “Sanayicimize sigorta priminden, krediye kadar pekçok destek veriyoruz. Türkiye’nin destek programları kağıt üzerinde değil fiilen gerçekleşen uygulamalardan oluşuyor. Bilim Kurulumuzun hassasiyetleri çerçevesinde normalleşme takvimini gelişmelere göre sürdüreceğiz.” Dedi.

Erdoğan ayrıca tüm sektörler için alınması gereken önlemler kapsamında rehberler hazırlandığını da duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin, ” Tüm sektörlerde ilgili normalleşme planının hayata geçirilmesinde dikkat edilecek hususları gösteren rehberler yayınlandı. ” ifadelerini kullandı.