Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal’de büyükelçilik binası açılışında kritik açıklamalarda bulundu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal’de yeni büyükelçilik binasının açılışına katıldı. Dakat Büyükelçiliği yeni binasının açılışında çeşitli açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Senegal ile ikili ticaret hedefimiz 1 milyar dolar” sözlerine yer verdi. Afrika ziyareti devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretinin ikinci durağı olan Senegal’de kritik açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kritik Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 gün önce Afrika turuna çıkmıştı. 4 gün içinde 3 Afrika ülkesini ziyaret etmek üzere yola çıkan Erdoğan, ilk olarak Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ne ziyaret gerçekleştirdi. Daha sonra Senegal ve Gine Bissau’ya ziyaretler gerçekleştireceği bilinen Erdoğan, bu kez de Senegal ziyaretini gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen Afrika ziyaretleri ile birlikte Afrika ile yükselen ivmenin sürdürüleceği aktarıldı. Aralık ayında İstanbul’da başlayan 3. Türkiye-Afrika ortaklık zirvesinden sonra kurulan temaslar sonrası Erdoğan’ın ikinci durağı Senegal oldu.

Senegal’da Dakar Büyükelçiliği yeni binasının açılışına katılan Erdoğan, burada kritik açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında “Senegal bizim için müstesna bir konumda bulunuyor. Bağlarımızı bir adım daha öteye taşıyoruz. Dakar Büyükelçiliğimizin kançılarya binasının hayırlı olmasını diliyorum. Mimarisiyle Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışır bir eseri kazandırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Ticari İlişkilerde Hedef 1 Milyar Dolar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal’de yaptığı açıklamalarının devamında ise “Afrika’da birçok projeyi hayata geçiren firmaya şahsım, milletim adına tekrar teşekkür ediyorum. Bu güzel binanın inşasını rekor sürede hayata geçiren tüm kardeşlerimize de özellikle teşekkür ediyorum” dedi. Senegal ile Türkiye’nin işbirliğinin güçlü bir şekilde ilerlediğini vurgulayan Erdoğan, ticari ilişkilerde hedefin 1 milyar dolar olduğunu da ifade etti. Erdoğan konuya ilişkin olarak “Senegal ile işbirliğimiz güçlü bir şekilde devam ediyor, 1 milyar dolara ulaşacağız. Özellikle de büyükelçiliklerimiz binasının açılış töreninden sonra da 50 bin kişilik stadyumun açılış törenine katılacağız. Büyükelçiliğimiz, dünyada örnek büyükelçiliklerimiz binasından biri oldu. Vatandaşlarımız onur duyacakları bir binaya kavuştu.” dedi.

Erdoğan’ın Son Durağı Gine Bissau Olacak

Afrika turu planlamasında 21-22 Şubat tarihlerinde Senegal’de olması planlanan Erdoğan’ın Afrika turundaki son durağı, Batı Afrika ülkesi olan Gine Bissau olacak. Bu ziyaret aynı zamanda Türkiye’den Gine Bissau’ya gerçekleştirilen ilk Cumhurbaşkanı düzeyindeki resmi ziyaret olacak. Erdoğan burada ev sahibi cumhurbaşkanı ile görüşecek ve iki ülke arasındaki ilişkiler değerlendirilecek.