Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeledi, TOKİ harekete geçti: 30 milyar TL ödenekli konut kredisi geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, artan konut fiyatlarına karşın 4 ayrı konut kredisi paketinin geliştirildiğini ve söz konusu destek paketlerinden birisinin TOKİ kapsamında hizmete sunulacağı bilgisini paylaştı.

Birinci ve İkinci Konut Kredisi Paketi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mayıs tarihinde gerçekleştirilmiş olan kabine toplantısı sonrasında konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için iki ayrı konut kredisi paketi müjdeledi. Birinci konut kredisi paketinin sıfır konutlar için kullanılabileceği ve söz konusu hizmetin azami 120 ay vade, yüzde 0,99 faiz oranı karşılığında sunulacağı bilgisi paylaşıldı.

İkinci konut kredisi paketinin ise 2 milyon TL’ye kadar olan sıfır ve ikinci el konutlar için kullanılabileceği ancak söz konusu evlerin yüzde 50’lik değerinin döviz veya altın birikimleri ile ödenmesi gerektiği bilgisi paylaşıldı. İlgili hizmetin azami vade sayısı 120 ay, aylık faiz oranı ise yüzde 0,89 olarak belirlendi.

Üçüncü Konut Kredisi Paketi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenmiş olan üçüncü konut kredisi paketinin, inşaat sahiplerini kapsadığı bildirildi. Buna göre konut projeleri kapsamında en az yüzde 50 oranında satış gerçekleştirmiş olan inşaat sahiplerine, 36 ay vade karşılığında konut kredisi hizmeti sunulacağı bilgisi paylaşıldı.

TOKİ Konut Kredisi Hizmeti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında müjdelemiş olduğu TOKİ sosyal konut projesi için 30 milyon TL’lik ödeneğin ayrılmış olduğu bilgisi paylaşıldı. Detaylarının haziran ayı içerisinde netleşeceği TOKİ konut kredisinin faiz oranının yüzde 0,99 olacağı ve azami vade sayısının 240 ay olacağı bilgisi kaydedildi. Hak sahibinin borçlarının tamamını kapatana kadar devretmesine izin verilmeyeceği sosyal konut projesi kapsamında, 81 ile toplamda 150 bin konut inşa edileceği duyuruldu.