Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu! Döviz Fiyatlarında Son Durum!

Döviz fiyatlarındaki dalgalanma devam ediyor. Son dönemde inişli çıkışlı kur hareketleriyle gündemden düşmeyen döviz fiyatları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Döviz fiyatlarında son durum ne oldu? 20 Ocak dolar, euro ve sterlin kaç TL’den alınıp satılıyor? İşte 20 Ocak döviz fiyatlarında son durum…

Döviz’in Gündemi!

Döviz cephesinde sular durulmuyor. Gündemden düşmeyen döviz kuru hareketlenmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalar yaptı. Kim ki sabreder, zafere ulaşır sözleriyle döviz fiyatlarının bir daha ani yükselmeler yaşamayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti;

“Artık piyasalarda bir daha dengesiz döviz talebinden kaynaklanan bir dalgalanmanın yaşanmayacağını düşünüyorum. Ülkeyi sıkıntıya sokma pahasına türlü yollara tevessül edenlerin de açgözlülüklerinin bedelini ödeyeceklerini hatırlatmak isterim. Tıpkı kurda olduğu gibi enflasyonun üzerindeki köpüğü de alacağımıza inanıyorum. Böylece çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerinde yaptığımız artışlar, çok daha anlamlı hale gelecektir. Eskilerin dediği gibi; kim ki sabreder, zafere ulaşır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından döviz kuru fiyatları 20 Ocak bugün şu şekilde güncellendi;

Dolar fiyatları 20 Ocak anlık verilere göre %0.39 artış yaşayarak alış fiyatı 13,4499 TL, satış fiyatı 13,4778 TL olarak ifade edildi.

Euro fiyatlarında da aynı dalgalanma devam ediyor. Euro ‘ya yatırım yapmak isteyenler için alış fiyatı 15,2724 TL satış fiyatı 15,3166 TL olarak ifade edildi.

İngiliz Sterlini ise %0.59 ‘luk bir artışla gündemdeki yerini koruyor. İngiliz sterlini almak isteyenler için 20 Ocak anlık verilere göre alış fiyatı 18,3472 TL satış fiyatı 18,4018 TL olarak güncellendi.