Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert AA saldırısı açıklaması

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde Anadolu Ajansı’nın ofisinin de içinde bulunduğu binayı vurmasına Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi Başkanı Altun tepki gösterdi.

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında Anadolu Ajansı’nın ofisinin içinde bulunduğu bina da vuruldu.

Uyarı atışının ardından bina tahliye edildi

Gazze’deki AA muhabirlerinin aktardığına göre, İsrail güçleri AA ofisinin bulunduğu binaya önce uyarı atışı yaptı.

AA çalışanları, uyarı atışının hemen ardından yanlarına alabildikleri birkaç eşyayla birlikte binayı boşalttı.

ısa bir süre sonra İsrail savaş uçaklarının en az 5 roketle düzenlediği hava saldırısı sonucu bina tamamen yıkıldı.

AA çalışanlarının durumunun iyi olduğu bildirilirken, saldırıda herhangi bir can kaybı olup olmadığına dair ilk aşamada kesin bilgiye ulaşılamadı.

İsrail ordusu, Gazze’den atılan roketleri gerekçe göstererek bugün öğleden sonra bölgeye hava saldırıları başlatmıştı.

Saldırılarda 1’i bebek, 1’i hamile olmak üzere 3 Filistinli ölmüş, en az 12 kişi yaralanmıştı.

Filistin hükümeti saldırıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“AA ofisinin hedef alınması, tanıkların uzaklaştırılması girişimidir ve İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamlarına hazırlıktır.” 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi’nden kınama gelmişti

İlkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde AA ofisinin de bulunduğu binayı vurmasını en sert şekilde kınıyoruz” açıklamasını yaptı.

“Terör ve zulmünüzü dünyaya haykırmaya devam edeceğiz”

Ardından AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya hesabından “İsrail’in Anadolu Ajansının Gazze ofisine yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye ve Anadolu Ajansı, tüm bu saldırılara rağmen Gazze ve Filistin’in diğer bölgelerindeki İsrail terörünü ve zulmünü dünyaya haykırmaya devam edecektir” açıklaması geldi. Erdoğan AA’ye geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Anadolu Ajansı binasının hedef alınması İsrail saldırganlığının yeni göstergesi. İsrail’in uyguladığı şiddet insanlığa karşı suçtur” tepkisini gösterdi.

Bakanlardan geçmiş olsun telefonu

AAdalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı’yı arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bir yanıt yazın