Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aylık bin lira nakdi destek uygulaması devam edecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehit aileleri ile buluştu. 2016 yılında FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimine ilişkin açıklarda bulunan Erdoğan, şehit yakınları ve gaziler için önemli bir açıklamada bulundu. Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, “Salgın döneminde toplumun her kesimi gibi 15 Temmuz şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi de desteklemek amacıyla vakfımız kaynakları ile aylık biner lira nakdi destek uygulaması başlatmıştır. Bu uygulamayı vakfın kaynakları elverdiği müddetçe devam ettirmeyi kararlaştırdık. “ ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain FETÖ darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Bu nedenle darbe girişiminde hayatını kaybedenleri anmak amacıyla Demokrasi ve Millî Birlik Günü adıyla anılıyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit aileleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Burada şehit yakınları ve gaziler için önemli bir açıklamada bulunan Erdoğan, “Salgın döneminde toplumun her kesimi gibi 15 Temmuz şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi de desteklemek amacıyla vakfımız kaynakları ile aylık biner lira nakdi destek uygulaması başlatmıştır. Bu uygulamayı vakfın kaynakları elverdiği müddetçe devam ettirmeyi kararlaştırdık. “ ifadeleri kullandı.

340 MİLYON LİRA YARDIM TOPLANDI

Sözlerinde geçen sene kurulan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfına da yer veren Erdoğan, “ 15 Temmuz gecesi darbecilerle anlaşıp tankların arasından kaçarak belediye başkanının evine sığınanların, kendi ikballeri uğruna her mesele gibi bunu da istismar etmeye çalıştığını görüyoruz. Ortaya attıkları safsatalarla şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin zihnini bulandırmaya çabalıyorlar. Oysa devletimiz her türlü ihtiyacında daima şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin yanındadır. Milletimiz de 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında düzenlenen bağış ve kampanyalarla şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sahip çıkmıştır. Münhasıran 15 Temmuz şehit yakınlarımız ile gazilerimizin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere burada 340 milyon lira civarında bir yardım toplanmıştır. Bizde toplanan yardımların amacına ve bağış şartlarına uygun şekilde kullanılmasını temin için geçen sene Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nı kurduk. Vakfımız her ne kadar birileri yıpratmaya çalışsa da kurulduğu günden beri şehit yakınlarımız ve gazilerimize destek olmak için gayret gösteriyor. Salgın döneminde toplumun her kesimi gibi 15 Temmuz şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi de desteklemek amacıyla vakfımız kaynakları ile aylık biner lira nakdi destek uygulaması başlatmıştır. Bu uygulamayı vakfın kaynakları elverdiği müddetçe devam ettirmeyi kararlaştırdık. ” açıklamalarını yaptı.