Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı; TOKİ konutlarına başvurular bugün itibariyle başladı! Aylık sadece 2 bin 280 TL taksitle ödenecek…

Tüm Türkiye’nin merak ile beklediği TOKİ sosyal konut projelerini yeni etabına ilişkin açıklama, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Yeni proje kapsamında yapılacak olan konut, konut arsası ve işyeri satışlarına ilişkin projenin lansman töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, proje ile ilgili merak edilen pek çok soruya cevap verdi. Öte yandan TOKİ’nin yeni sosyal konut projesine başvuruların başladığı da açıklandı.

YENİ SOSYAL KONUT PROJESİ KAPSAMINDA 250 BİN KONUT YAPILACAK

Yeni sosyal konut projesi hakkında oldukça detaylı bir açıklama gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen lansman töreninde 250 bin konut ve 100 bin konut arsasının vatandaşlara tahsis edileceğini duyurdu. Gayrimenkulün toplam değeri üzerinden yüzde 10’u peşin olmak üzere geri kalanını 240 ay vade ile taksitlendirileceği öğrenilen yeni proje konutlarının taksitleri de ortalama olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından ortaya çıktı. Örneğin konut değerinin 608 bin TL olması halinde aylık 2 bin 208 TL; konut değerinin 850 bin TL olması halinde ise aylık 3 bin 187 TL ödeme yapılacağı hesaplandı. Öte yandan taksitlerin her yıl memur zammına endeksli olarak kurum tarafından artırılacağı da belirtildi.

BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLADI

Yeni konut projesi kapsamında şehit yakınları, gazi, engelliler, gençler ve emekliler için özel kontenjanlar ayrılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 etaptan oluşacak olan proje kapsamında yapılan konutların 608 bin TL’den; işyerlerinin 350 bin TL’den; altyapısı bulunan arsaların ise 193 bin 500 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa çıkarılacağını duyurdu. Ardından proje kapsamında başvuru koşullarını da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başvuruların 14 Eylül 2022 Çarşamba günü, yani bugün başlayacağını duyurdu. Öte yandan başvuruların ekim ayının sonuna kadar süreceği öğrenildi.