Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 16 Temmuz Cuma gecesinden itibaren ücretsiz olacak!

Türkiye’de bayram günlerde bazı ücretsiz uygulamalar devreye sokuluyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama geldi. Erdoğan açıklamasında, 16 Temmuz Cuma gecesinden itibaren otoyollar ve köprülerde geçişlerin ücretsiz olacağını bildirdi.

Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı ardından Millete Sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda 16 Temmuz Cuma gecesinden itibaren otoyollar ve köprülerde geçişlerin ücretsiz olacağı ifade edildi.

Konuya ilişkin açıklamada şöyle denildi:

“Niğde-Ankara Akıllı Otoyolu’nu kullanan vatandaşlarımıza bir müjde vermek istiyorum. Artık bu otoyolda otomobille yüzde 20, minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve TIR’larla da yüzde 40 indirimli seyahat edilebilecek. İndirim cuma gece yarısı devreye girecek. Karayolları Genel Müdürlüğü işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram için ücretsiz geçişler de cuma gece yarısı başlayacaktır.”
Bayram tatili 9 gün uygulanacak

Bayram tatili hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle dedi:

“Bayram arifesi olan pazartesi günü yarım gün, bayramın ilk gününden son gününe kadar olan salıdan cumaya kadar ise tam gün tatildir. Yaptığımız istişarede pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirleme kararı aldık. Böylece vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar sürecek bir tatile kavuşmuş oluyorlar.”