Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği verilecek!

Geçtiğimiz günlerde Giresun'da şiddetli yağış medeniyle sel felaketi meydana geldi. Felaket bölgesine giden ve incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda, afetten zarar gören KOBİ'ler için 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verileceği açıklandı.

Türkiye Giresun’da meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Erdoğan burada yaptığı açıklamalar ile sel felaketinden etkilenenleri de sevindirecek açıklamalarda bulundu. Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda selden zarar gören esnafa 50 bin TL hibe verileceği, ayrıca KOBİ’lere ise 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi sağlanacağı ifade edildi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

Giresun’da müdahale ve iyileştirme çalışmaları AFAD, Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, 112, DSİ, Belediye, İtfaiye, Karayolları, UMKE, Türk Kızılay, AKUT, İHH ve diğer STK personelinden oluşan 3.627 kişilik ekip ve 1270 araç ile devam ediyor.

Ekiplerin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde mahsur kalan 172 vatandaşımız kurtarıldı.
Kayıp olan 5 vatandaşımızı arama çalışmaları devam ediyor.

Sel felaketine maruz kalan esnaflarımıza, burası esnaflarımız için çok önemli, tüm esnaflarımıza 50 bin TL’ye kadar olan zararlarının tamamı, bu rakamı aşanların da 50 bin TL’lik kısmı TESKOMB tarafından hibe olarak verilecektir.
Ekonomik ve sosyal hayatın süratle normale dönmesi için afetten zarar gören KOBİ’ler için 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği ayrıca devreye sokulmuştur.

Tabiattaki dere yatakları, istisnai de olsa büyük yağışlar olduğunda kolayca akıp gidebilsin diye var. Biz tutup bu dere yataklarını evlerle, iş yerleriyle işgal edersek gün geldiğinde sel gelir bunları da alır götürür.

Aynı şekilde yaylalar hayvanlar rahatça otlasın, insanlar güzelliklerinden istifade etsin diye var. Biz bu yaylaları betona boğarsak gün gelir hep birlikte bunun pişmanlığını da yaşarız.

Depremler bize yaptığımız işin yanlışlığını acı bir şekilde göstermiştir. Türkiye ancak son 20 yılda planlı ve alt yapı öncelikli bir şehir anlayışıyla bulaşabilmiştir.

TOKİ olarak konutlar, dükkanlar yapacağız Ama bu dükkanları konutlarla beraber çok yüksek yapmayacağız. Zemin+3, bilemedik +4 yapacağız. Fazla yapmak istemiyoruz. Bir depremde vs. ortaya çıkacak bir bela ile karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Güzel binalar yapalım istiyoruz. Esnafın dükkanı güzel olsun, üzerinde konutlar gayet güzel olsun. Şöyle bakıldığında bambaşka bir güzellik olsun.