İzmir Haberleri

Cumhurbaşkanı duyurdu! İzmir balkonlara çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle tüm Türkiye'yi saat 19.19'da vatandaşları İstiklal Marşı okumak için balkonlara davet etmişti. İzmirliler evlerinin balkon ve pencerelerine çıkarak coşkulu bir şekilde 19 Mayıs'ı İstiklal Marşı okuyarak kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde gerçekleşen Kabine Toplantısının ardından Erdoğan basın mensuplarına toplantıda alınan kararları açıklamıştı.

83 MİLYON İSTİKLAL MARŞI OKUDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine tüm Türkiye, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da kurtuluş mücadelesi için Samsun’a çıkmasının 101’inci yıl dönümünde Tüm Türkiye saat 19.19’da balkonlarından İstiklal Marşı’nı okudu.

BAKAN KOCA’DA DUYURMUŞTU

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “19.19’DA, 1919 RUHUYLA tüm sesler birleşiyoruz. Tek yürek, İstiklal Marşımızı okuyoruz. Yaşama enerjisiyle dolu 83 milyon, Milli Mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919’un yeniden diriliş ruhunu günümüze taşıyoruz. Bu ruh, salgına karşı mücadele ve yeni hayat için de bize güç versin” ifadelerini kullandı

İZMİR COŞKUYLA KUTLADI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında saatler 19.19’u gösterdiğinde İzmirliler, evlerinin balkon ve pencerelerinden İstiklal Marşı’nı okudu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ellerindeki bayrakları sallayan vatandaşlardan bazıları, alkışlar eşliğinde marşlar seslendirdi.