Gündem

Covid-19 Tedbirleri Yeniden Gelecek Mi? Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması Yapıldı

Corona virüsü salgınında 1 Haziran'da normalleşme süreci başladı. Bu normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte vaka sayılarında artış meydana geldi. Bugünlerde düşüş yaşansa da bu düşüşün hızı beklendiği seviyede değil. Bundan dolayı tedbirlerin yeniden gelip gelmeyeceği merak edilirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sokağa çıkma yasağı hakkındaki soruya yanıt verdi.

Corona virüsü salgını kapsamında 1 Haziran’da normalleşme süreci başladı. Bilindiği gibi geçtiğimiz Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Normalleşme süreci ile vaka sayılarının artmasının ardından tedbirlerin yeniden gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Vaka sayılarının artmasından dolayı Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağının gelip gelmeyeceği de araştırılıyor. Dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çok önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca açıklamalarında Kurban Bayramına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca corona virüsü Bilim Kurulu toplantısında Türkiye geneli sokağa çıkma yasağının gündeme gelmediğini ifade ederek il bazında kısıtlama kararlarının alınabileceğini vurguladı.

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Bugün kısmen Bilim Kurulu’nda gündeme geldi konu. Ama bir öneri noktasına gelmedi. Özellikle önümüzdeki haftalar, salgının seyrine göre bu konudaki öneriler daha netleşmiş olur.

Burada temelde, ülke genelinde bir sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Ama bir takım tedbirlerin olabileceği, özellikle il bazında bazı kısıtlamaların gündeme gelebileceği görüldü. Oradaki tedbirleri biraz daha sertleştirmek gerekebilir. İllerdeki vaka sayılarına göre, il hıfsısıhha kurulları kararları alma konusunda yetkili. Bu nedenle il bazında bazı kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yeniden konuşacağız.