GündemManşet

Corona virüsünün flaş belirtisi: Hemen aynaya bakıp dilinizi kontrol edin!

Çin Wuhan’dan dünyaya yayılan corona virüsü hakkında bilim dünyasının araştırmaları devam ediyor. Son olarak İspanya’da yapılan bir araştırmada Covid-19’un yeni belirtileri ortaya çıktı. Vakalar üzerinde yapılan araştırmada, her dört hastadan birinin dilinde şişme, ağrı ve nodüller görüldüğü belirtildi.

Milyonlarca insanın enfekte olmasına neden olan corona virüsü salgınında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bilim insanların yaptığı son çalışmalar ile beraber corona virüsünde yeni belirtiler de ortaya çıktı. İspanya’nın başkenti Madrid’deki 666 orta ve ileri derecede corona virüsü hastaları üzerinde yapılan araştırmaya göre, hastaların dillerinde değişim meydana geldiği öğrenildi.

British Journal of Dermatology’de yayınlanan araştırmada, her dört hastadan birinin dilinde şişme, ağrı ve nodüller oluştuğu gözlemlendi. Aynı zamanda hastaların yaklaşık yüzde 40’ının ellerinde ve ayaklarının tabanında kırmızılık ya da kahverengi noktalar görüldüğü açıklandı.

Dünya genelinde corona virüsü son durum

Dünya genelinde corona virüsü vakalarını derleyen wordometers isimli internet sitesine göre, 100 milyon 861 bin 627 kişi corona virüsüne yakalandı. 2 milyon 167 bin 718 kişi corona virüsü yüzünden hayatını kaybetti. 72 milyon 896 bin 146 kişi ise virüsten kurtularak sağlığına kavuştu.