Gündem

Corona virüsü testi yaptıranlar dikkat! Sağlık Müdürlüğü uyardı

Türkiye’de corona virüsü salgını sonrası vatandaşlara PCR testi uygulanıyor. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü corona virüsü testi yaptıranlara uyarıda bulundu.

Corona virüsü salgınının etkileri devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık Müdürlüğü corona virüsü şüphesi nedeniyle test yapanları uyardı. Yapılan uyarıda, test sonucu çıkana kadar vatandaşların ev halkına bulaşma riskini önlemek için, numune alınan kişi ya da kişilerin mümkünse farklı bir odada, mümkün değil ise iyi havalanan bir odada maske takarak ve en az 2 metre fiziksel mesafeyi koruyarak oturmalı, maske nemlenmesi durumunda yenisi ile değiştirilmesi gerektiği bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda şu ifadeler kullanıldı:

“Numune sonucunuz çıkana kadar evde kalınız, işe ya da başkalarının bulunduğu alanlara gitmeyiniz. Ev dışına çıkılmasının mutlak gerektiği durumlarda; başka kişi/kişiler ile aynı ortamın paylaşılmasının zorunlu olduğu hallerde mutlaka tıbbi (cerrahi) maske takmalısınız. Evde bulunduğunuz süre boyunca bahsedilen belirtilerde kötüleşme olur ya da nefes darlığınız ortaya çıkarsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz. Ev halkına bulaşma riskini önlemek için, numune alınan kişi ya da kişilerin mümkünse farklı bir odada, mümkün değil ise iyi havalanan bir odada maske takarak ve en az 2 metre fiziksel mesafeyi koruyarak oturmalı, maske nemlenmesi durumunda yenisi ile değiştirilmesi gerekmektedir. Evinize kesinlikle ziyaretçi kabul etmeyiniz. PCR testinizin negatif çıkması durumunda, hastalığa karşı normal yaşantınızda maske, mesafe ve temizlik kurallarına mutlaka uyunuz. PCR testinizin pozitif çıkması durumunda İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından evde ziyaret edileceksiniz, LÜTFEN evden ayrılmayınız.”