Gündem

Corona virüsü tedbirleri arttırılıyor! 81 ile gönderildi

Türkiye’de artan corona virüsü vakaları nedeniyle alınan önlemler arttırılıyor. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 81 il ve tüm ilçe müftülüklerine resmi yazı gönderdiği öğrenildi. Söz konusu yazıda salgın seyrine göre, Kur-an Kursu eğitimleri için uzaktan eğitim uygulaması Hıfzısıhha kurulu kararlarına göre belirlenecek.

Corona virüsü vaka sayılarındaki yükseliş nedeniyle yeni tedbir kararları açıklanıyor. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı corona virüsü salgını kapsamında eğitim planlamalarını güncelliyor. 81 il ve tüm ilçe müftülüklerine gönderilen yazıya göre şu düzenlemeler yapılacak:

Diyanet İşleri Başkanlığı, her bölgede farklılık gösteren koronavirüs (Covid -19) salgını seyrine göre, her türdeki Kur’an Kursu (Yatılı hafızlık, gündüzlü hafızlık kursları, 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları) eğitimleri için uzaktan eğitim uygulamasını Hıfzısıhha kurulu kararlarına göre belirleyecek.

Diğer yandan eğitim merkezlerinde ve müftülükler bünyesinde devam eden her türlü hizmet içi eğitimler ise uzaktan devam edecek.

Türkiye’de son durum

29 Kasım corona virüsü tablosuna göre, 168 bin 212 kişiye corona virüsü testi yapıldı, 29 bin 281 kişinin testi pozitif çıktı, 185 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 5 bin 11 oldu, son 24 saatte 4 bin 15 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 400 bin 242’ye yükseldi.