Gündem

Corona virüsü sonrası tatilde izin belgesi dönemi başlıyor!

Türkiye’de corona virüsü vaka sayılarının azalması ile beraber ‘kontrollü sosyal hayat’ dönemine geçildi. Bu kapsamda Haziran başından itibaren kısıtlamaların esnetilmesine karar verildi. Yaz döneminin gelmesi ile birlikte tatil için de araştırmalar başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy konuya ilişkin açıklamasında, tatile çıkacak vatandaşların İstanbul’dan çıkışlarda özel izin belgelerinin olması gerektiğini bildirdi.

Tüm dünyada ülkeler corona virüsü salgınına karşı aldıkları kararları esnetmeye başladılar. Türkiye’de vaka düşüşü nedeniyle bazı özgürleşmeye başlayan ve ‘kontrollü sosyal hayat’ dönemine geçen ülkelerden biri. Vatandaşlar bu dönemde maske ve sosyal mesafe gibi kurallara dikkat ederek normal yaşamlarına dönmeye başlayacaklar. Özellikle yaz sezonunun gelmesi ile birlikte corona virüsü sonrası tatillerin nasıl olacağı da merak ediliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile İzmir Ticaret Odası meclis ve komite üyelerinin katılımıyla düzenlenen bir toplantıda konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.


İstanbul’dan tatil amaçlı çıkanlar için, özel izin belgelerinin oluşturulacağını bildiren Bakan Ersoy, “Bayramdan sonra İstanbul’dan çıkışlar için tatil amaçlı özel izin belgesi oluşturulacak. Haziran başı itibarıyla geçerli olacak bu izin belgesiyle 3-4 Haziran gibi İzmir yolcu almaya başlar” ifadelerini kullandı.

Klimalar çalıştırılmamalı

Öte yandan restoranlara ilişkin düzenlemenin bugün yayınlandığını haber veren Bakan Ersoy, mekanlarda 1,5 metre sosyal mesafe kuralının önemini vurguladı. Bakan Ersoy, klima sistemlerinin değiştirilmesi ya da çalıştırılmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Havayolu trafiği açılmalı

Turizmin canlanması için hava yolu trafiğinin önemini vurgulayan Bakan Ersoy, “İç ve dış turizmin tekrar canlanması için öncelikle havayolu trafiğinin açılması gerekiyor. Bu amaçla, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile birlikte hazırlanan Sağlık Sertifikasyon Programları tüm dünyaya örnek olurken, aynı zamanda Dış İşleri Bakanlığımız ile birlikte yürütülen Uluslararası Turizm Diplomasisi sayesinde mevkidaşlarımızla niyet mektupları paylaşıldı” dedi.