Gündem

Corona Virüsü Salgınında Sevindiren Haber Geldi

İlk potansiyel corona virüsü aşısı insanlar üzerinde denemelere başlamıştı. ABD'de insanlar üzerine denemelere başlandığı belirtilen aşının son aşamaya hazır olduğu duyuruldu.

New England Journal of Medicine dergisinde yayımlanan bir araştırmada corona virüsü aşısı için sevindiren bir haber yer aldı. ABD’li ilaç şirketi Moderna ve Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü iş birliğinde geliştiren ve 45 gönüllü üzerinde denenmeye başlanan aşı için sevindiren gelişme meydana geldi. Bu aşının corona virüsüne karşı bağışıklık sağlamada ümit verdiği belirtildi.

CİDDİ BİR YAN ETKİSİ YOK

Aşının denendiği gönüllülerin kanında Kovid-19’a yakalanıp iyileşenlerin kanındaki seviyelere yakın, koronavirüsü etkisiz hale getiren antikorlar geliştirdiği ifade edilen araştırmada, aşının deneklerde ciddi bir yan etkisinin görülmediği, ancak katılımcıların yarısından fazlasının grip benzeri belirtiler gösterdiği, bu durumun yorgunluk, baş ağrısı, ateş gibi diğer aşı semptomlarına benzediği ve olağan dışı olmadığı kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak potansiyel corona virüsü aşısına ilişkin çalışmaların son aşamasına 27 Temmuz’da başlanacak ve aşı 30 bin kişi üzerinde denenecek. Bunun yanı sıra 30 bin kişiyi kapsayacak olan araştırma corona virüsü aşısı konusunda yapılan en büyük araştırmadır.