Gündem

Corona Virüsü Salgınında Bakan Koca’dan Sevindiren Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu ve salgının sonunun yakın olduğunu vurguladı.

Son dakika haberine göre Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca açıklamalarında salgının bulaşma hızının arttığını vurgulayarak aşıyı beklerken daha fazla dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Bakan Koca açıklamalarında tarihte sonu gelmemiş salgın olmadığını belirterek bilimsel gelişmelerin salgının sonunun yakın olduğunu gösterdiğini vurguladı.

BAKAN KOCA’DAN KRİTİK AÇIKLAMALAR

Konu ile ilgili olarak Bakan Koca açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Ülkemizde virüse 10 Mart’ta rastlanmıştı. 17 Mart’ta ilk kaybımızı vermiştik. O gün itibarıyla test sayısı 98’di. Salgında çok şey yaşadık. 7 bin 185 hayat son buldu. Bugün ağır hasta sayımız 1300’ün üzerinde toplam vaka sayımız yüz binlerle ifade buluyor.

Vefat sayımız Türkiye’nin kıyaslanabileceği Almanya gibi ülkeler dikkate alındığında başarımız ortadadır. Türkiye’nin 9 aydan bu yana salgınla mücadelesinde dünya toplumların duygularıyla benzerlikler gösteriyor. İnsanlar yaşananlara karşı bıkkınlık, hayatın yavaşlayışına karşı öfke duyuyor. Gençler engellenmişlik duygularıyla başbaşa. Yaşlılarda umutsuzluk hatta suçluluk duygusu. Asıl ilginç olansa salgının bize getirdiği izole edilmişlik hissi ve olumsuzlukları sadece bizlerin yaşadığı yanılgısıdır.

“KORONAVİRÜS SALGINI SONU YAKLAŞAN BİR SALGINDIR”

Koronavirüs salgını sonu yaklaşan bir salgındır, bunun heyecan verici açıklamasını birazdan yapacağım.

İlk döneme kıyasla sağlık çalışanlarımızın yükü 4-5 kat artmış durumda. Kendinizi bir sağlık çalışanının yanına koyun. Bu mücadelede onlara verebileceğiniz yegane destek virüsten kendinizi korumaktır. Bu savaşta hayati cephe hastanelerimizdir. Bu cephede kayıplarımız oldu. Eşi benzeri fedakarlıkların sonu artık ölüma olmasın. Yayımın önünü keserek tüm kayıplarımızı azaltalım.

“SON 2 AYDIR BULAŞMA HIZI ARTMIŞ DURUMDA”

Virüs her gün çok sayıda insana bulaşmaya devam ediyor. Çok sayıda insanımız tedbir almayarak her gün kendini virüse maruz bırakmaktadır. Özellikle son 2 aydır bulaşma hızı artmış durumda.

HES mobil uygulamasının indirilmediği cep telefonu kalmamalıdır. Hes mobil uygulaması sizin risk yönetim rehberinizdir.

Bitmemiş savaş, bitmemiş salgın yoktur. Bilimsel gelişmeler bu salgının da sonunun yaklaştığını gösteriyor. İnsan aklı koronavirüse karşı savaşını yakın zamanda kazanabilecektir. Bilim dünyası aşının yıl sonunda hazır olacağı konusunda hemfikirdir.

Salgında son kritik ayları yaşıyor olabiliriz. Çin Sinavok aşısının Türkiye’deki ilk uygulamasına Hacettepe Üniversitesi’nde 3 sağlık çalışanında başlandı.

Aşıyı beklerken daha fazla dikkatli olalım. Muhtemelen alacağımız son viraj olan önümüzdeki süreçte hastalığa yakalanmayalım.