Ekonomi

Corona virüsü nedeniyle 60 TL’ye satılıyordu, şimdi 15 TL!

Corona virüsü salgını nedeniyle uzmanların iyi beslenme ve bağışıklık güçlendirmeye yönelik tavsiyeleri sarımsak tüketimi arttırmıştı. Halk arasında doğal antibiyotik olarak adlandırılan sarımsak salgın sürecinde 60 TL’ye kadar yükselmişti. Ancak yerli sarımsağın pazar tezgahlarında yerini alması ile beraber sarımsak fiyatları 15 TL’ye kadar düştü.

Tüm dünyada binlerce insanın ölümüne neden olan corona virüsü salgınının henüz kesin tedavisi bulunmadı. Ancak uzmanlar tarafından vatandaşlara uzmanların iyi beslenme ve bağışıklık güçlendirmeye yönelik tavsiyeler yapıldı. Bu nedenle vatandaşın sarımsağa olan talebi arttı. Salgın döneminde 60 liradan satılan sarımsak, Batman’ın Gercüş ilçesinde yerli sarımsağın çıkması ile 15 TL’ye kadar düştü.

Vatandaş ucuz ve organik tercih ediyor

Sarımsak üreticisi İsmail Yılmaz fiyatlara ilişkin açıklamasında, “Gercüş ilçesine bağlı Çukuryurt köyünde yeni hasadına başladığımız yerli sarımsağı ilçe pazarında kilosu 15 liradan satışa sunduk. Sarımsağı yetiştirme sürecinde sadece hayvan gübresi kullanıyoruz. Bu nedenle köyümüzde yetişen sarımsakların kendine has tadı ve aroması vardır. Vatandaş ucuz ve organik olduğundan yerli sarımsağı tercih etmektedir” ifadelerini kullandı.